Foto: Reuters/Scanpix/LETA

F-1 komanda "Alfa Romeo" uz 2021. gada sezonu pagarinājusi līgumus ar pieredzējušo somu Kimi Raikonenu un itālieti Antonio Džiovinaci, vēsta komanda.

Raikonens šajā sezonā kļuva par visvairāk F-1 posmu aizvadījušo pilotu čempionāta vēsturē. Šobrīd viņš piedalījies 324 sacensībās, bet nu kļuvis zināms, ka 41 gadu vecais soms turpinās savu karjeru F-1.

""Alfa Romeo" man ir vairāk kā komanda, tā man ir kā otrā ģimene. Ļoti daudzi cilvēki bija komandā, kad debitēju F-1 2001. gadā, un viņi šeit strādā joprojām, kas rada unikālu atmosfēru. Tas dot papildus motivāciju arī manā 19. sezonā šajā sportā. Es nebūtu šeit, ja neticētu komandas projektam un tam, ko varam kopā sasniegt," komandas paziņojumā citēts Raikonens.

26 gadus vecajam Džiovinaci "Alfa Romeo" ir vienīgā komanda, kurā viņš ir startējis F-1. Šī viņam ir otrā pilnā sezona šajā čempionātā.

"Komanda man devusi uzticības kredītu un esmu darījis visu, lai to attaisnotu. Esam sasnieguši labus rezultātus, un arī es esmu ieguldījis darbu, lai komanda progresētu, taču mums priekšā ir garš ceļš, lai sasniegtu izvirzītos mērķus," sacīja Džiovinaci.

Šajā sezonā "Alfa Romeo" nav sekmējies ar punktu gūšanu. Džiovinaci kontā ir trīs punkti, bet Raikonens ticis pie diviem punktiem, kas kopvērtējumā viņiem dod 16. un 17. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!