Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija čempionāta līderis LRC3 klases ieskaitē Ralfs Sirmacis ("Sports Racing Technologies") "Rally Talsi" startēs vairāk ar domu sagatavoties Eiropas čempionāta (ERČ) nākamajam posmam, "SATA Rally Azores", taču neatteiksies no cīņas arī savās mājas sacīkstēs.

"Šogad galvenie starti ir Eiropas čempionātā, un arī Talsu rallijs būs daļa no gatavošanās jūnija sākumā notiekošajam Portugāles rallijam, taču noteikti cīnīsimies par augstākajām pozīcijām – konkurenti šajā rallijā būs ļoti spēcīgi, tāpēc sacensības gaidāmas interesantas," saka Ralfs Sirmacis.

Jāatzīmē, ka Talsu rallijā ne Sirmacis, ne viņa komandas biedrs, Vasīlijs Grjazins, nebrauks ar tām automašīnām, kas paredzētas startiem Eiropas rallija čempionātā. Tās patlaban tiek gatavotas jūnija sākumā gaidāmajam rallijam Portugālē, un jau nākamās nedēļas sākumā tiks sūtītas tālajā ceļā uz Azoru salām.

Sirmacis Talsos startēs ar "Ford Fiesta R2" automašīnu, ar kādu viņš iepriekšējos trīs gados kļuva par Latvijas čempionu R2 klasē, tostarp arī trīs gadus pēc kārtas izcīnīja uzvaras "Rally Talsi".

Otrs "SRT" komandas Eiropas rallija čempionāta dalībnieks Vasīlijs Grjazins Talsos startēs ar "Peugeot 208 R2", un būs viens no sacensību galvenajiem favorītiem, neraugoties uz salīdzinoši zemāku vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā.

Apņēmības pilns cīnīties par augstām vietām ir arī Latvijas rallija čempionāta debitants Nikolajs Grjazins, kurš "Rally Liepāja" laikā notiekošajos posmos abas reizes kāpa uz goda pjedestāla, turklāt vienā no reizēm – uz augstākā pakāpiena.

"Talsu rallija ātrumposmi man būs jaunums, un šis rallijs būs vien manas otrās sacensības uz grants seguma, taču esam gatavi kārtīgi pastrādāt," stāsta Vasīlija jaunākais brālis Nikolajs.

Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītiem trīs posmiem Sirmacis ir LRC3 klases līderis, bet 2.vietā atrodas Nikolajs Grjazins. Vasīlijs Grjazins atrodas 7.vietā.

Arī Latvijas Rallija kausa Junioru ieskaitē divvadībā atrodas "SRT" komandas piloti – līderis ar 51 punktu ir Sirmacis, bet viņam ar 27 punktiem seko Nikolajs Grjazins. Savukārt komandu vērtējumā SRT uzvarējusi divos no trijiem rallijiem, un ar 87 punktiem ir čempionāta vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!