Foto: DELFI
2014.gada rallija sezonas noslēdzošajām sacensībām, rallijam "Latvija 2014" pieteikušās 69 ekipāžas no piecām valstīm - 40 izvēlējušās braukt pilnu sacensību distanci ar divām sacensību dienām, 29 startēs rallijsprinta ieskaitē, liecina pieteikumu saraksts.

Pirmais numurs ir piešķirts Jānim Vorobjovam/Andrim Mālniekam ("Mitsubishi Lancer EvoX"), otrais - igauņiem Raulam Jētsam/Kristo Krāgam ("Ford Fiesta R5"), trešais - lietuviešiem Martinam Samuitim/Ramūnam Šaučikovam ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Pēc ilgāka pārtraukuma rallija trasē būs atgriezies Latviju pārstāvošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins ("Ford Fiesta S2000"), kam iedots piektais numurs. Dalībnieku sarakstā ir arī Latvijas rallija čempions Andis Neikšāns, kurš tradicionāli startēs ar aizmugures piedziņas "BMW" automobili.

Kā zināms, Latvijas čempiona titulu vēl pirms rallija "Latvija" sev nodrošinājuši Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs R2 klasē, savukārt nopietna cīņa gaidāma R5 klasē, kurā uz čempionu godu pretendē uzreiz sešas ekipāžas. Kopvērtējuma līderis ar 42 punktiem ir Rauls Jētss, vienu punktu no viņa atpaliek Martins Samuitis, bet pa 34 punktiem ir Vasīlijam Grjazinam, lietuvietim Vītautam Švedam un Krievijas pilotam Staņislavam Travņikovam. Pēdējie divi rallijam "Latvija" gan nav pieteikušies.

Vorobjovs/Mālnieks ir galvenie pretendenti uz titulu N4 klasē un tikai teorētiskas izredzes ir Krievijas ekipāžai Igoram Bulancevam/Marinai Daņilovai. 

2WD klasē lielākais punktu skaits ir Kasparam Kaņepam-Kalniņam (39 punkti), bet par 10 punktiem mazāk ir Edgaram Balodim - 29. Uzvaras gadījumā un ja konkurentiem nepaveicas, izredzes uz zelta medaļu saglabājas arī Zigurdam Kalniņam (25 punkti).

Rallijs "Latvija" šogad risināsies divas dienas, 18. un 19. oktobrī. Pirmajā sacensību dienā sportisti veiks grants ātrumposmus Tukuma apkārtnē un asfalta posmus Jūrmalā - Ķemeros un Dzintaros, bet diena noslēgsies Biķernieku trasē, kurā paredzēti divi ātrumposmi. Pirmais notiks "pa gaismu", bet otrs - pa tumsu un pretējā virzienā.

Otrajā sacensību dienā, 19.oktobrī, klasiskā rallija dalībniekiem pievienosies rallijsprinta ekipāžas un ātrumposmi būs Cēsu apkārtnē, ieskaitot vienu no klasiskajiem un slavenākajiem Latvijas posmiem - Kārļus.

Rallijā "Latvija" šogad bez klasiskā un rallijsprinta notiks arī regularitātes sacensības vēsturiskajiem auto un minirallijs.

No pirmdienas, 13.oktobra, tiek tirgotas arī ieejas biļetes uz ralliju "Latvija 2014". Skatītāja komplektā, kura cena iepriekšpārdošanā ir 15 eiro, iekļautas divas ieejas biļetes, kas ļaus apmeklēt visus rallija ātrumposmus, ceļvedis ar ātrumposmu kartēm un skatpunktu aprakstiem, kā arī automašīnas uzlīme iebraukšanai īpaši izveidotajos stāvlaukumos.

Rallija norises laikā par 8,00 eiro būs nopērkams arī skatītāja komplekts vienai personai. Tāpat pie ieejas ātrumposmā būs iespējams iegādāties ieejas biļeti uz vienu ātrumposmu, kas maksās 4,00 eiro (2,81 lati).

Rallija "Latvija 2014" ieejas biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Hydroscand" veikalos Rīgā, Cēsīs, Tukumā, Valmierā un Jelgavā. Rallija laikā ieejas biļetes būs iespējams iegādāties arī rallija centros - Rīgā "Møller Auto Lidosta Audi" telpās (16.-18. oktobris) un Cēsīs "Kolonna Hotel Cēsis" (19. oktobris).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!