Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Uzreiz pieciem pilotiem - abiem "Red Bull" pārstāvjiem Danielam Rikjardo un Maksam Verstapenam, abiem "Toro Rosso" F-1 komandas braucējiem Pjēram Gaslī un Brendonam Hārtlijam, kā arī "McLaren" komandas pilotam Fernando Alonso — tiks piemērots automātisks starta vietu sods par jaudas agregātu nomaiņu viņu bolīdos, informē F-1 čempionāta rīkotāji.

Tā kā visi pieci jaunus dzinēja elementus savos bolīdos sagaidīs vienlaicīgi, starta vietu secību noteiks pēc tā, kad jaunās detaļas tiks pirmoreiz izmantotas trasē, un šajā "sacīkstē" uzvarēja "McLaren" komanda, kuras pilots Lando Noriss Soču trasē izbrauca pirmais. Viņš pirmajos treniņos piedalījās Alonso vietā.

Līdz ar to Rikjardo, Verstapens, Gaslī un Hārtlijs startēs aiz spāņu pilota.

Visu piecu braucēju bolīdos ievietots jauns dzinējs, turbīna, MGU-H un MGU-K bloki, bet Verstapenam un Alsonso arī jauna bolīda kontroles elektronika. Abi "Red Bull" piloti atgriežas pie "Renault" B specifikācijas dzinēju jaunās versijas nevis pie C specifikācijas motoriem, kas tika izmantoti pēdējās sacīkstēs. Savukārt abos "Toro Rosso" bolīdos ievietoti jauni "Honda" dzinēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!