Foto: Publicitātes foto
Pēc vairāk nekā 30 gadu pārtraukuma galvaspilsētā Rīgā atgriezīsies spīdveja komanda, tādēļ Rīgas Spīdveja skola aktīvi meklē jaunos talantus, kuri spēs izprast un savaldīt spīdveja motociklu, īpaši akcentējot motokrosa pārstāvjus, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Spīdveja skolas vadītāji ir pieredzējuši sportisti un treniņi notiek pasaules līmeņa iekārtotā un aprīkotā spīdveja trekā – Rīgas Biķernieku trasē. Patlaban tur aktīvi trenējas seši Rīgas Spīdveja skolas dalībnieki un aizvadīti pieci treniņi, pateicoties kuriem skolas vadītāji jau iezīmējuši potenciālos nākotnes sportistus.

Pieteikties skolai var jaunieši vecumā no 11 līdz 17 gadiem, vēlams ar vismaz nelielu pieredze motoru sportā. Obligāta prasība pirms došanās trasē un šī sporta veida izmēģināšanas ir izziņa no vecākiem, kurā bērnam ir dota atļauja trenēties, kā arī motosportam atbilstoša apdrošināšana. Ļoti liels pluss spīdveja pārstāvjiem ir neliels augums, kas daudz labāk ļauj manevrēt trasē, tādēļ lielākais potenciāls noteikti būs braucējiem, kuru augums ir aptuveni 1,60 – 1,70 metri.

Zinot, ka pirmā reize spīdveja trasē var būt īsts izaicinājums un izturības pārbaudījums ne tikai pilnīgam iesācējam, bet jau pieredzējušam motoru sporta pārstāvim, katrs treniņš notiek profesionāļu un mediķu uzraudzībā, un jaudīgajiem spēkratiem ir uzstādīts drošības ierobežojums, kas neļaus sasniegt pārāk lielu ātrumu, bet sniegs iespēju pakāpeniski pierast pie spīdveja apstākļiem. Rīgas Spīdveja skolai pieder trīs spīdveja motocikli un katram tās dalībniekam pirms došanās trasē tiek piešķirts pilns ekipējums.

Treniņi tiks rīkoti līdz oktobra beigām un vienīgais iemesls, kādēļ tie varētu tikt pārtraukti ātrāk, ir nelabvēlīgi laika apstākļi – lietus, kas varētu apgrūtināt sportistu došanos spīdveja trasē. Dalība un treniņi Spīdveja skolā notiek bez maksas, jo tās galvenais uzdevums ir veicināt spīdveja attīstību Latvijā, piesaistīt jaunus sportistus un izveidot Rīgas spīdveja komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!