Foto: Tom Banks

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") rīkotāji nosaukuši pēdējo neskaidro nākamās sezonas posmu, un pirmo reizi sacensību kalendārā iekļauta Krievijas pilsēta Sanktpēterburga, vēsta čempionāta preses dienests.

Posms nākamajā sezonā Sanktpēterburgā risināsies 18. un 19. jūlijā. Vēl gan jānokārto trases homologācija un jāparaksta līgums ar vietējiem rīkotājiem, taču paredzams, ka šīs detaļas tiks nokārtotas.

Līdz ar to kļuvuši zināmi visi nākamās sezonas posmi. 2020. gada sezonā braucējiem būs jāaizvada 11 posmi, un klāt nākušas sacensības Portugālē un Krievijā. "World RX" kalendārā nākamajā sezonā vairs nebūs Kanāda un Lielbritānija. Savukārt Vācijā posms no Esteringas uz Nirburgringu.

"World RX" sezona sāksies 18. un 19. aprīlī, kad Barselonā, bet čempionāts noslēgsies 15. novembrī Dienvidāfrikas pilsētā Keiptaunā. Biķernieku trasē Rīgā risināsies devītais posms (19. un 20. septembris).

Jau vēstīts, ka nākamgad pasaules čempionāta rallijkrosā būs arī elektroauto attīstības seriāla jeb "Projekt E" sacensības. Projekt E" sezonā būs pieci posmi un Rīgā paredzētais etaps būs pēdējais elektroauto maču kalendārā. Šī pilotprojekta seriāla posmi norisināsies paralēli pasaules čempionāta etapiem, sezonai sākoties 16 un 17.maijā slavenajā Spā trasē Beļģijā. Nākamais "Projekt E" posms būs 13. un 14.jūnijā Hellā, Norvēģijā, bet mēnesi vēlāk ieplānotajam etapam 18. un 19.jūlijā norises vieta vēl nav zināma. Sezonas ceturtās sacensības iecerētas 1.un 2.augustā pazīstamajā Nirburgringas trasē Vācijā, bet sezonas noslēgums plānots pēc pusotra mēneša Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!