Foto: Publicitātes foto

Latvijas elektropiedziņas automašīna "OSCar eO", ko vada Māris Saukāns un Andris Dambis, sasniegusi slavenā "Dakaras" rallijreida desmitā posmā finišu, savā sociālā tīkla "Twitter" profilā vēsta komandas inženieris Kaspars Dambis.

Sacensību 377 kilometru garajā ātrumposmā Saukāns/Dambis un otra "OSCar" ekipāža Antons Grigorovs/Ainārs Princis 269.kilometrā, kur esot grūtākā un kalnainākā trases daļa, bija apstājušies, jo satumsis. "Team Latvia" ekipāžas sagaidīja pirmo gaismu un tehniskās palīdzības automašīnu un sasniedza finišu.

Pagaidām viņu rezultāts nav pieejams.

Tikmēr otras Latvijas komandas "RE Autoclub" krievu ekipāža Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins finišēja 21. vietā, bet 34. pozīcijā ierindojās Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs.

Posmā uzvarēja Nani Roma ar MINI automašīnu. Finišā viņš par 21 sekundi apsteidza Stefanu Petranselu (MINI) un Žinelu de Viljēru (+07:44).

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderpozīcijā ir deviņkārtējais Dakaras rallijreida uzvarētājs Peterhansels (MINI). Viņš par 19 minūtēm apsteidz Romu, bet par gandrīz 20 minūtēm – Robiju Gordonu ar "Hummer".

Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā atrodas 21.pozīcijā, bet Kuzņecovs/Jelagins ieņem 49.vietu.

Motociklu klasē desmitajā posmā uzvarēja Žuans Vareda Vorts , kurš par minūti un sekundēm apsteidza Marku Komu. Trešajā pozīcijā ieerindojās Sirils Desprē (+03:39).

Kopvērtējuma Desprē ir līderis, otrais ir Marks Koma, bet trešajā pozīcijā ierindojas Helders Rodrigess.

Tāpat finušu nav sasniegusi "Team Latvia" smagā automašīna, kuru vada francūzis Žans-Šarls Morī ar stūrmaņiem Žanu-Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas. Tikmēr posmā uzvarēja "Kamaz" komandas braucējs Artūrs Ardavičus, bet kopvērtējumā līderis joprojām ir Žerards de Rojs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!