Foto: DELFI
Uz šo nedēļas nogali Latvijas rallija cienītājiem ir kvalitatīva izvēle, kurām sacensībām sekot līdzi - Sāremā salā notiek tradicionālais Baltijas sezonas noslēguma pasākums, "Saaremaa Rally", kas parasti pulcē ļoti kuplu un atraktīvu dalībnieku sastāvu, bet Vācijā risināsies "Lausitz Rallye", kurā šogad startē piecas ātras un spēcīgas Latvijas ekipāžas.

"Saaremaa Rally" ir viens no vecākajiem rallijiem Baltijas reģionā, un savas īpatnējās dabas un ceļa rakstura dēļ tas ir ļoti iecienīts sportistu vidū, kuri diezgan ātri aizpilda atvēlētās 150 starta vietas dalībnieku sarakstā.

Šāgada Sāremā rallija dalībnieku sarakstā gan iztrūkst skaļu un zināmu vārdu, taču ne vienmēr viņi ir tie, kas kļūst par šo sacensību varoņiem. Skatītājiem lielākas emocijas un pārdzīvojumus nereti sagādā ekipāžas ar zemākiem starta numuriem, un šogad par to var parūpēties E11 klase, kurā startēs 18 (!) BMW markas automašīnas, kas rallija ceļos var izskatīties īpaši atraktīvi.

Par uzvaru noteikti cīnīsies Georgs Gross, kura rīcībā atkal ir jaudīgākā šo sacensību automašīna - "Ford Focus WRC", bet viņam konkurentos būs Karls Krūda un Martins Kangurs ar "Ford Fiesta R5" automašīnām.

No Latvijas uz šo sezonas noslēguma pasākumu aizbraukušas piecas ekipāžas, kuras savās ieskaites klasēs var pretendēt uz augstām vietām, īpaši šāgada Latvijas čempions 2WD klasē Edgars Balodis.

Savukārt tūkstoš kilometrus tālāk, Vācijā, arī piecas Latvijas ekipāžas sacentīsies vienīgajā grants rallijā Vācijas čempionātā - "Lausitz Rallye", kas notiek 15. gadu.

Pērn šajā rallijā visus pārsteidza Mārtiņš Svilis, izmantojot savu grants ralliju pieredzi, un tikai tehniska kļūme liedza Mārtiņam uzvarēt šajās sacensībās. Šogad pasākumā piedalīsies jau piecas mūsu ekipāžas, ieskaitot pieredzējušo un ļoti ātro N4 klases pārstāvi Jāni Vorobjovu. Viņam konkurentos būs pasaules rallija apritē labi zināmi uzvārdi - Hermans Gasners juniors un Armīns Krēmers. Mārtiņam Svilim piešķirts ceturtais starta numurs, Jānim Vorobjovam - 10.

Vēl no Latvijas Lauzicā startēs Aleksandrs Grīva, Gints Bremze un Edijs Bergmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!