Foto: Citroen Racing

Nākamajam pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā, Somijas rallijā, saņemts šīs sezonas pieteikumu rekords - vēlmi piedalīties šajās sacensībās oficiāli paudusi 101 ekipāža, informē čempionāta oficiālā mājas lapa.

Jaudīgāko, WRC automašīnu konkurencē pieteikušās 14 ekipāžas - bez "Volkswagen" un "Citroen" rūpnīcas un "M-Sport" komandas braucējiem ar WRC mašīnām trasē dosies pieredzējušais soms Juho Hanninens ("Ford Fiesra WRC"), kurš tiek uzskatīts par vienu no līderiem, kā arī Jarko Nikara ("MINI") un Kriss Mīke ("Citroen DS3 WRC").

Somijā debiju pasaules čempionātā piedzīvos nule homoloģētā "Ford Fiesta R5" automašīna - tādas ir pieteiktas uzreiz piecas. No pazīstamākajiem braucējiem ar jauno auto minami rallija "Liepāja-Ventspils" uzvarētājs, soms Jari Ketomā, junioru pasaules čempions Elfins Evanss un norvēģis Eivinds Brinildsens. Šīs ekipāžas sacentīsies WRC2 ieskaitē, kurā piedalās arī polis Roberts Kubica. Arī viņš Somijas rallijā būs uz starta. Kopumā šajā klasē pieteikušās 20 ekipāžas.

Latvijas ekipāžas šogad Somijas rallijā nepiedalīsies, toties tur būs Latvijas rallija komandas, kas apkalpos ārzemju sportistus - "Sports Racing Technologies" nodrošinās Krievijas pilota Vasīlija Grjazina dalību šajā rallijā, bet cita krievu pilota Alekseja Lukjaņuka automašīna būs "ASRT" komandas aprūpē. Savukārt ukraiņu pilotu Tarsu Kravčenko apkalpos Latvijas rallija čempiona Anda Neikšāna vadītā "Dynamic Sport" komanda.

Somijas rallijs, kas ir septītais čempionāta posms, risināsies augusta pirmajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!