Foto: Volkswagen Motorsport

Mājinieks Jari-Mati Latvala ("Volkswagen") uzrādījis ātrāko laiku pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma, Somijas rallija iesildīšanās ātrumposmā jeb "shakedown".

4,19 kilometrus garo "Laajavuori" ātrumposmu, kas atrodas Somijas rallija "galvaspilsētas" Juvaskīlas pievārtē pie slēpošanas tramplīna, Latvala veica divās minūtēs un 26,1 sekundē.

"Nedēļas sākumā te gāja pāri lietus un ceļš ir diezgan mīksts," pēc "shakedown" portālam wrc.com atklāja Latvala. "Saķere nebija slikta, taču segums prasīja lielu jaudu, bet viss bija kārtībā."

"Tagad man ir patiešām laba motivācija," piebilst somu pilots, kuram iepriekšējos WRC posmos ne pārāk labi veicās. "Te ir tik daudz skatītāju, kas mani atbalsta, un es ceru, ka varēšu pacīnīties par uzvaru. Ja ne, tad ceru, ka tas vismaz būs soms, kurš uzvarēs, jo ir pagājuši jau četri gadi, kopš Somijas rallijā triumfējis vietējais braucējs!"

Par 0,6 sekundēm lēnāks nekā Latvala bija norvēģis Madss Ostbergs ("Citroen"), trešais ātrākais bija viņa tautietis Andreass Mikelsens ("Volkswagen"). Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen") bija tikai desmitais ātrākais, atpaliekot no sava komandas biedra 2,9 sekundes.

Somijas WRC rallija testa ātrumposma rezultāti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!