Foto: DELFI
Valts Zvaigzne kopā ar stūrmani Mārtiņu Ozoliņu bija viena no divām Latvijas ekipāžām, kas aizvadītajā nedēļas nogalē startēja "300 ezeru rallijā" Lietuvā, izcīnot trešo vietu savā ieskaites klasē un iekļūstot labāko desmitniekā absolūtajā vētējumā.

"Sarežģīts rallijs, šauri un "strādājami" ātrumposmi, asfalta ātrumposmi ātri un slideni no samestās grants", par sacensībām stāsta Zvaigzne.

Lai gan Zvaigznes/Ozoliņa ekipāža startēja ar salīdzinoši augsto 17.numuru, pirmajos ātrumposmos irdenais un mīkstais ceļa segums jau bija tiktāl sabojāts, ka, braucot šos ātrumposmus otro reizi, pēc Valta teiktā, bijusi cīņa "par izdzīvošanu". Par laimi, vienīgie bojājumi automašīnai te tikai caurums aizsargpannā no iepriekšējo braucēju izraktajiem akmeņiem un nolauzts aizmugurējais buferis.

Nedaudz vairāk Mitsubishi EVO IX cieta, piezemējoties devītā ātrumposmā tramplīnā "Valvoline Big Jump", pēc kura vairāki citi sportisti sacensības turpināt vairs nevarēja. Kā atzīst Zvaigzne, šis lidojums esot bijis tālākais lēciens viņa līdzšinējā autosportista karjerā.

Rallija uzvarētāja laurus "300 lakes rally 2011" ieguva mājinieka Vitauta Šveda ekipāža.

Valts Zvaigzne ir priecīgs par iegūto 3.vietu OPEN klasē un 9.vietu kopvērtējumā, turklāt šosezon ir izcīnīts arī Baltijas rallija čempionāta sudrabs 4WD klasē.

Šīs nedēļas nogalē Valts Zvaigzne plāno startēt Igaunijas "Louna Eesti" rallijā, lai labāk sagatavotos Latvijas rallija čempionāta posmam, rallijam "Kurzeme 2011", kas notiks 25.-27.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!