Foto: Publicitātes foto

Valdība otrdien, 22.septembrī, atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzītos grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtību, pieļaujot, ka minētajās sporta bāzēs ierobežotā skaitā dienu ir nosakāmi augstāki vides trokšņa robežlielumi nekā citiem trokšņa avotiem.

Augstāki trokšņu robežlielumi būs piemērojami uz treniņiem un sacensībām. Tāpat noteikts, ka autotransporta un motosporta bāzu īpašniekiem tīmekļa vietnē jāievieto sacensību grafiks un par sacīkšu norises grafiku jāinformē pašvaldība.

Vienlaikus autosporta un motosporta trases turpmāk būs jāaprīko ar trokšņa monitoringa iekārtu. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu uzraudzību par faktisko trokšņa līmeni un trokšņa līmeņa mērījumi jāveic ārpus telpām.

Grozījumi paredz trokšņu robežlielumu pietuvināšanu Vācijas un Austrijas piemēriem, taču joprojām saglabā tos zem šajās valstīs noteiktajiem. Turklāt papildus ir noteikts arī laika ierobežojums sporta bāzu darbībā.

Regulējums pilnveidots, ņemot vērā Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) lēmumu par nepieciešamību pilnveidot trokšņa regulējumu autosporta un motosporta bāzēm apdzīvotās vietās. Jaunais regulējums radīs iespēju rīkot dažādas starptautiskas sacensības šajos sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!