Foto: AP/Scanpix/LETA

"Red Bull" komandas līderis Makss Verstapens svētdien nepalīdzēja savam komandas biedram Serhio Peresam cīņā par F-1 kopvērtējuma otro vietu, ignorējot komandas pavēli palaist meksikāni garām tieši pirms Brazīlijas posma finiša, un viņš uzsvēra, ka šādam lēmumam bija savi iemesli.

Jau vēstīts, ka posmā Brazīlijā Verstapens finišēja sestajā vietā. Sacensību noslēgumā viņš ignorēja "Red Bull" komandas pavēli laist garām savu komandas biedru Serhio Peresu, kurš cīnās par otro vietu kopvērtējumā ar Leklēru. Verstapens sarunā ar komandu pa radio bija sašutis par tādu pavēli, bet Peress – par to, ka Verstapens ignorēja komandu. Peress tāpēc samierinājās ar septīto vietu.

"Es ar komandu visu izrunāju un paskaidroju savu lēmumu. Es neteikšu kāpēc, bet domāju, ka viņi saprata. Es to viņiem teicu jau iepriekš, tāpēc tie nebija jaunumi," F-1 mājaslapa internetā citēja Verstapena teikto.

Žurnālisti Verstapenam vairākkārt esot vaicājuši, vai viņš ignorēja komandas pavēli tāpēc, ka Monako posmā Peress kvalifikācijā izraisīja avāriju tieši tajā brīdī, kad Verstapens gatavojās uzrādīt savu labāko rezultātu. Šīs sezonas pasaules čempions ne apstiprināja, ne noraidīja šos apgalvojumus, tomēr intervijā "Sky Sports F1" viņš pasmaidīja un piebilda, ka visi var paši izdarīt secinājumus. Nīderlandes mediji esot ziņojuši, ka Peress vēlāk "Red Bull" vadībai atzina, ka šo avāriju izraisīja tīšām.

"Man šķiet, ka ir svarīgi, ka šobrīd mēs visu esam izrunājuši, lai virzītos uz priekšu. Mēs dodamies uz Abū Dabī, protams, mēs vēlamies uzvarēt, bet, ja būs iespēja palīdzēt Čeko (Peresa iesauka), es to darīšu. Bet bija svarīgi, lai mēs vispirms būtu izrunājuši šo situāciju," teica Verstapens.

Šīs sezonas Monako posmā Peress startēja no trešās starta vietas, bet Verstapens – no ceturtās. Sacensībās meksikānis izcīnīja uzvaru, tiekot garām abiem "Ferrari" pilotiem. Savukārt Verstapens ierindojās trešajā vietā.

Peress neslēpa savu sarūgtinājumu par šiem notikumiem, tomēr pauda cerību, ka abi turpinās strādāt kā komanda. Viņš gan piebilda, ka Verstapena labā ir darījis pietiekami daudz, palīdzot izcīnīt abus čempionu titulus.

"Tas bija sarūgtinoši. Sacīkste jau tā bija slikta pēc otrā drošības mašīnas perioda. Man bija nepareizās riepas, nevarēju dabūt tās pareizajā temperatūrā. Tagad dodamies uz Abū Dabī," teica Peress.

Arī "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko bija pārsteigts par šiem notikumiem, bet viņš uzsvēra, ka Verstapenam pēdējā posmā būs jādara viss, lai palīdzētu Peresam tikt pie otrās vietas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!