Foto: Kadrs no video

Pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas pirmais posms, Montekarlo rallijs, izvērtās ierasti atraktīvs, ar daudzām avārijām un negaidītiem pavērsieniem. Kļūdījās gan deviņkārtējais WRC čempions Lēbs, gan igaunis Ots Tanaks, gan - nu jau ierasti - Roberts Kubica.

Montekarlo rallijs šogad bija tieši tāds pat, kā iepriekšējās sezonās - ar mainīgu ceļa segumu, ar negaidītiem sniegputeņiem un kā vienmēr ļoti izšķirošu riepu izvēli. Tieši tāpēc šajās sacensībās bija tik daudz negadījumu, kas ietekmēja rallija iznākumu un kopvērtējumu.

Dažas no izteiksmīgākajām avārijām apkopojām un piedāvājam jūsu uzmanībai!

Kubica "noslauka" visu savā ceļā

Bijušā F-1 pilota, poļa Roberta Kubicas rallija gaitām sekot ir vienmēr interesanti un aizraujoši. Apgūstot sev tik nepierasto autosporta disciplīnu, bijušais autošosejas pilots joprojām priecē skatītājus ar iespaidīgām avārijām. Tiesa, tās jau sākušas nomainīt tikpat iespaidīgas ātrumposmu uzvaras - tā Kubica šāgada Montekarlo rallijā pārliecinoši uzvarēja garākajā - 51 kilometru garajā - sacensību ātrumposmā. Taču veiksmes nepietika visam rallijam - priekšpēdējā "dopā" polis tomēr papildināja izstājušos sarakstu, vēlreiz avarējot.

Skatītāju izglābtais - igaunis Ots Tanaks

Igaunim Otam Tanakam atgriešanās pasaules čempionātā neizdevās gluži, kā iecerēta - it kā neliela kļūda, taču zaudētas daudzas un garas minūtes. Montekarlo rallija trases specifika šādas nelielas kļūmes, kad mašīna nobrauc no ceļa, nepiedod. Citās sacensībās pēc šāda "manevra" sekotu īsāks vai garāks izbrauciens pa pļavu vai lauku, atgriežoties trasē, bet Montekarlo rallijā ir kalnu serpentīni ar stāvām nogāzēm.

Taču šis gadījums parādīja, cik lieliski un pašaizliedzīgi ir rallija skatītāji - pēc krietnas piepūles, Tanaka mašīna atgriezās trasē un igauņu pilots šo sacīksti noslēdza 18.vietā.


ERČ "buldozers" izceļas arī "Montē"

Šveiciešu pilots Džonatans Hirši kļuva par autosporta interneta sensāciju pēc Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmā posma Austrijā, kad, izbraucot no trases, "buldozerēja" sniegu, lai atgrieztos uz ceļa.

Montekarlo rallijā Hirši ar sniegu tika galā, taču kļūdījās uz tīra asfalta, izlidojot no trases tajā pašā līkumā, kurā to paveica Ots Tanaks. Atšķirībā no igauņu kolēģa Hirši no gravas tika ārā bez ilgstošas palīdzibas un šo WRC posmu var ierakstīt savā CV kā finišētu - 19.vieta kopvērtējumā.

Kur palika Lēba uzvara

Deviņkārtējais pasaules WRC čempions Sebastjens Lēbs šajā rallijā piedalījās vienkārši tāpat, prieka pēc. Taču jau ar pirmajiem ātrumposmiem pierādīja, ka nav zaudējis nenieka no sava ātruma, kas ļāva viņam izcīnīt daudzos titulus. Lēbs Montekarlo rallija vadībā atradās līdz septītajam ātrumposmam, līdz piedzīvoja nepatīkamu avāriju, kas pārvilka svītru viņa un "Citroen" komandas cerībām uz uzvaru. 

Neskatoties uz 10 zaudētām minūtēm, franču čempions tomēr tika pie ieskaites punktiem WRC kopvērtējumā, jo aizcīnījās no 15. līdz astotajai vietai.

Montekarlo rallijā allaž iet jautri!

Ja jau čempioni, līderi un pieredzējušie kļūdās, tad ko lai saka par ekipāžām, kas startē ar stipri zemākiem starta numuriem un kam rallija pieredze mērāma krietni īsākos sacensību un testu kilometros!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!