Foto: Reuters/Scanpix/LETA

F-1 komanda "Williams" pēc 2022. gada sezonas neturpinās sadarbību ar autosportistu no Kanādas Nikolasu Latifi, vēsta komanda.

Šajā sezonā vēl atlikuši seši posmi, un tie Latifi būs pēdējie šīs komandas sastāvā. Viņš "Williams" komandā startē trešo sezonu, taču visās sezonās viņam bija grūtības sacensties ar komandas biedriem Džordžu Raselu un Aleksu Albonu.

Šobrīd vēl nav zināms, kurš nākamajā sezonā būs Albona komandas biedrs "Williams" rindās. Viens no kandidātiem varētu būt Niks de Vrīss, kurš, aizvietojot Albonu sacensībās Moncas trasē, izcīnīja devīto vietu. Tāpat uz šo vietu pretendē arī F-2 pilots no ASV Logans Sērdžants, kurš ir komandas jauno braucēju akadēmijā.

Latifi savā F-1 karjerā tikai divos posmos izcīnījis punktus, to paveicot pērn Ungārijā un Beļģijā. Šajā sezonā viņš punktus nav izcīnījis, bet labākais rezultāts bija 12. vieta Lielbritānijā.

"Izcīnīt savus pirmos punktus Ungārijā bija īpašs moments, ko nekad neaizmirsīšu. Savas karjeras nākamo soli speršu ar īpašām atmiņām par šo komandu," teica Latifi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!