F-1 komandas "Williams" komandas pilots Alekss Albons pēc Itālijā veiktās apendicīta operācijas nonācis intensīvajā aprūpē, ziņo komanda.

Jau vēstīts, ka Albons sestdien sliktas pašsajūtas dēļ devās uz pārbaudēm, kur secināts, ka viņam jāveic apendicīta operācija. Tāpēc viņš nevarēja piedalīties sacensībās Moncas trasē, un viņa vietu ieņēma Niks de Vrīss, kurš izcīnīja devīto vietu, savā debijā izcīnot punktus un kļūstot par dienas labāko braucēju.

Sestdienas pusdienlaikā viņam veiksmīgi tika veikta laparoskopiskā operācija, tomēr pēc tam lietas situācija pasliktinājās. 26 gadus vecajam autosportistam bija pēcoperācijas anestēzijas komplikācijas, kas izraisīja elpošanas mazspēju. Tā esot zināma, bet neparasta komplikācija.

Pēc tam Albons tika atkārtoti intubēts un pārvietots uz intensīvo aprūpi.

Naktī uz svētdienu viņš progresēja un vēlāk viņu varēja izņemt no mehāniskās ventilācijas. Tagad viņš atrodas vispārējā palātā, bet rīt varētu atgriezties mājās.

"Williams" joprojām cer, ka Albons varēs atgriezties pie formulas stūres septembra pēdējā nedēļas nogalē gaidāmajās Singapūras "Grand Prix" sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!