Foto: Force India

Pasaules Motoru sporta padome (WMSC) savā kārtējā sēdē ir apstiprinājusi F-1 komisijas iesniegtos priekšlikumus par kvalifikācijas formāta maiņu, vēsta izdevums "Autosport".

Līdz ar to jauno kvalifikācijas sistēmu ir jāizmanto jau šāgada F-1 čempionāta pirmajā posmā Austrālijā 19. martā, lai gan neilgi pēc tam, kad priekšlikums tika iesniegts WMSC, F-1 promouters Bernijs Eklstouns pauda bažas, vai to varēs pielietot jau Melburnā programmatūras izmaiņu dēļ.

Kā ziņojām, piedāvātais kvalifikācijas formāts paredz trīs sesijas, kā līdz šim, taču daudz ātrāk notiks lēnāko braucēju "atsijāšana", līdz pēdējās kvalifikācijas sesijas minūtēs trasē paliks tikai divi piloti, kas cīnīsies jau par "pole position".

Eklstouns izteicās, ka jauno kvalifikācijas formātu varētu ieviest tikai maijā, Spānijas "Grand Prix" posmā, jo varētu rasties problēmas ar kvalifikācijas datu nodošanu televīzijas translāciju nodrošinātājiem. Vēl parādījās runas, ka izmaiņas varētu ieviest tikai pirmajās divās kvalifikācijas sesijās, bet trešā aizritētu bez izmaiņām, ar astoņiem ātrākajiem pilotiem trasē visas sesijas garumā, taču WMSC lēmums to nepieļauj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!