Foto: Red Bull

Pilota aresta dēļ Ukrainas komandas "Eurolamp WRT" ekipāža bija spiesta izstāties no pasaules rallija čempionāta (WRC) Polijas posma, vēsta portāls "motorsport.com".

Sacensību otrajā ātrumposmā Valērija Gorbaņa pilotētais "MINI JWC S2000" neietrāpīja vienā ātrā kreisajā līkumā un aizbrauca taisni. Portāls turklāt norāda, ka mašīna šai incidentā nešķērsoja trases norobežojumu.

Pēc ātrumposma finiša pārbraucienā uz nākamo "dopu" Gorbaņa mašīna tika apturēta; ceļu policija pārbaudīja mašīnas vizuālo izskatu un braucējam veica alkohola testu, bet pēc tam ļāva turpināt ceļu.

Pirms piektā ātrumposma starta policija Gorbaņa auto apstādināja vēlreiz un izvirzīja apsūdzību, ka ekipāža ir izraisījusi satiksmes negadījumu ārpus trases un aizmukusi no notikuma vietas. Kā vēlāk noskaidrojās, pie mediķiem bija vērsies kāds no skatītājiem, kurš esot cietis šajā incidentā. Ārsti viņam nekādas traumas nekonstatēja un palaida mājās.

Gorbaņs tika nogādāts policijas iecirknī, bet "Eurolamp WRT" operatīvi nolīga vietējo advokātu, kas centās policistiem izskaidrot situāciju. Sestdien notika tiesas sēde, kurā bez komandas pārstāvjiem piedalījās arī "Rally Poland" rīkotāji, un tiesā tika iesniegts videomateriāls par incidentu, kas bija nofilmēts ar automašīnas salona kameru.

Tiesa pieprasīja no policijas un sacensību rīkotājiem papildus informāciju un noteica nākamo tiesas sēdes datumu.

Neatrodot nozieguma sastāvu, tiesnesis neizvirzīja Valērijam Gorbaņam nekādas apsūdzības un ļāva pamest tiesas zāli.

Pēc tiesas sēdes Ukrainas komanda vērsās pie "Rally Poland" organizatoriem un WRC pārstāvjiem ar prasību sniegt oficiālu skaidrojumu par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!