Foto: Shutterstock.com

Latvijā, tāpat kā daudzās citās Eiropas valstīs, Audi ir plaši pazīstams zīmols. Tas jau labu laiku ražo automašīnas dažādās komplektācijās un variācijās, kas apmierina visa veida braucēju vajadzības. Iespējams, krietnai daļai astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados dzimušajiem Audi ir bijusi kā pirmā mašīna tikko nokārtojot autovadītāja apliecību, savukārt, šobrīd dažādu modeļu Audi mēdz izvēlēties biznesmeņi un uzņēmumu vadītāji. Viens no populārākajiem ražotāja modeļiem ir Audi A6, ko arī pierāda tas, ka šis modelis pagājušogad iekļuvis Latvijā pirktāko lietoto auto top trijniekā. Rakstā sīkāk par dažādajām modeļa komplektācijām un priekšrocībām.

Īsa A6 vēsture

Šī Audi modeļa ražošana tika sākta jau vairāk nekā 20. gadus atpakaļ – 1997. gadā. Tas tika ražots kā pēctecis jau labi zināmajam Audi 100. Šis modelis jau kopš pirmās paaudzes ir piedāvāts gan ar sedana, gan universāļa virsbūvi. Izvēlēties ir iespējams vai nu priekšējās piedziņas vai visu četru riteņu piedziņas versijas, ko Audi apzīmē ar quattro. Kopš tā parādīšanās tirgū, A6 ir piedzīvojis gan tehnoloģisku, gan estētisku izaugsmi, nu jau piedāvājot visjaunākās tehnoloģijas, kādas šobrīd pieejamas.

A6 Limousine

Modeļa pilnais nosaukums jau vien izsaka tā būtību. Limousine versija ir tas, ko labprāt izvēlēsies uzņēmumu vadītāji vai augsti kvalificēti speciālisti. Jaunākā modeļa versija ir elegances un sportiskuma iemiesojums, kas uzstādīts uz garas bāzes – tas sasniedz gandrīz 5 metrus. Šī A6 versija ir kā paziņojums par tā īpašnieka statusu, izstarojot pārticības un svarīguma dvesmu. Bet Limousine versija nav tikai simbolisks veidojums – tas ir apveltīts ar jaunām tehnoloģijām, lai nodrošinātu maksimālu komfortu un braukšanas dinamiku.

Jaunākās paaudzes A6 limuzīna interjers varētu būt jebkura tehnoloģiju entuziasta sapnis. Tāpat kā mobilo telefonu tehnoloģijas, arī auto industrija pāriet uz skārienjūtīgu ierīču izmantošanu. Papildus tam, izmantotā operētājsistēma piedāvā plašas personalizēšanas iespējas, iekārtojot sava limuzīna salonu pēc saviem ieskatiem un komforta prasībām – pieejamas ir 400 personalizējamas funkcijas.

Arī braukšanas dinamika un komforts ir īpaši svarīgi, tāpēc jaunākajiem modeļiem ražotājs piedāvā izvēlēties 4 dažādus šasijas veidus, uzlabotas gaismas, dažādus sensorus un vadītāja asistentu, kas atbilst augstākajiem komforta un drošības kritērijiem.

Foto: Shutterstock.com

A6 Avant

Ar vārdu Avant Audi apzīmē savu modeļu garās jeb universāļu versijas. Automašīnas ar šādu virsbūves tipu būs uzticams palīgs ģimenes cilvēkiem vai vienkārši tiem, kuri biežāk dodas garākos izbraukumos, vai, ja nepieciešams pārvadāt lielu daudzumu ar mantām. Tāpat kā citas Audi A6 jaunāko modeļu versijas, arī Avant izceļas ar digitālā laikmeta produktiem, kas padara braukšanu drošāku un patīkamāku. Brīžos, kad mašīna ir piekrauta līdz malām, lieti noderēs progresīvā stūrēšanas sistēma vai arī papildus aprīkojumā pieejamā visu riteņu stūrēšanas sistēma.

Bet, protams, Avant versiju no citām atšķir tieši ietilpība. Ja bieži dodaties garākos pārbraucienos; nepieciešams pārvadāt liela izmēra vai garus priekšmetus, tad Avant būs acīmredzama izvēle iegādājoties auto. Jaunais modelis piedāvā 565 litru bagāžas ietilpību, taču, nolaižot sēdekļus, ietilpība palielinās līdz 1680 litriem.

Iegādājoties jaunu Audi, jārēķinās, ka pamata komplekts nesniegs pilnu komforta līmeni un papildus opcijas izmaksās visai dārgi.

A6 Allroad Quattro

Šogad šī A6 variācija svin savu 20. gadu jubileju. Allroad Quattro ir pa pusei bezceļu auto, pa pusei universālis. Tam, atšķirībā no standarta Avant, ir platākas riteņu šasijas, augstāks klīrenss un regulējama balstiekārta. Tas ir ideāls apvienojums starp komfortu un aizraujošu braukšanas pieredzi. Pilnpiedziņa piedāvā apvidus automobiļiem raksturīgo drošību un dinamiku, kas lieti noderēs dodoties nākamajā piedzīvojumā.

Jaunākais Allroad modelis sevī apvieno digitālā laikmeta tehnoloģiju atjautību ar tīru un vienkāršu jautrību, dodoties bezceļu izbraukumos. Šim modelim ir iestrādāta pneimatiska balstiekārta, kuras adaptīvie amortizatori automātiski regulē automašīnas augstumu. Brīžos, kad auto tiek izmantots ikdienas braukšanai pilsētas apstākļos, lieti noderēs 7 maināmie režīmi, piemēram, bezceļu, visu segumu vai komforta. Tas ietekmē gan braukšanas komforta līmeni, gan degvielas patēriņu.

Tā kā šī A6 opcija ir balstīta uz Avant bāzes, salons un bagāžas nodalījums būs diezgan ietilpīgs. Neraugoties uz to, ka šis auto ir kā radīts bezceļu braukšanai, tā salons drīzāk saka "luksus" un "komforts".

Foto: Shutterstock.com

A6 modelis nu jau kļuvis par vienu no Audi zīmola simboliem. Ir pieejamas dažādas tā opcijas, virsbūves un komplektācijas, kas to padara par vispusīgu un lielākajai daļai pieejamu automašīnu. Jāsaka gan, ka lietoti Audi varētu būt piemērotāks variants lielākajai sabiedrības daļai, jo jauns auto maksā visai ievērojamu summu, nemaz nerunājot par papildus aprīkojumu, kurš var sasniegt teju pašas automašīnas pamata cenu. Lietotu Audi meklēt varat lielākajā lietoto auto tirdzniecības vietā Baltijā – brcauto.eu. Ja neatrodat meklēto modeli tepat Latvijā, tad to iespējams pasūtīt un atgādāt no citām Eiropas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!