Foto: Publicitātes attēli
Ziema ir laiks, kad visvairāk notiek ceļu satiksmes negadījumu un ir vērts pievērst lielāku uzmanību apdrošināšanai. Turpmāk rakstā apskatīsim svarīgāko par OCTA apdrošināšanu.

Joprojām ļoti daudzi cilvēki nav informēti, ka OCTA apdrošināšana atlīdzina personai nodarīto zaudējumu līdz 5 000 000 eiro, neatkarīgi no cietušo personu skaita. Vēl mazāk cilvēku zina, ka pēc relatīvi jaunajām likuma izmaiņām ir tiesības saņemt atlīdzību par morālo kaitējumu. Ja pēc iepriekšējām likuma normām cilvēka bojāejas gadījumā radiniekiem tika segti tikai bēru izdevumi 2000 eiro apmērā, tad tagad atlīdzība tiek rēķināta ņemot vērā cilvēka negūtos ienākumus. Ja pēc iepriekšējā likuma, kļūstot par invalīdu, neko citu kā vien valsts noteikto pabalstu nebija iesējams saņemt, tad pašreiz apdrošinātājiem ir jākompensē negūtie ienākumi. Diemžēl ir apdrošinātāji, kuri neinformē cietušos par iespēju saņemt morālo kompensāciju un pat mēģina atrunāt rakstīt iesniegumu, bet atcerieties, ka pat par smadzeņu satricinājumu atlīdzība var būt vairāku minimālo algu apmērā. Padziļināti ar OCTA likumu var iepazīties Finanšu un kapitāla tirgus komisijas mājas lapā.

Svarīgi atcerēties, ka arī satiksmes negadījuma izraisītājam ir jāsazinās ar savu apdrošinātāju likumā noteiktajā formā, pretējā gadījumā cietušajiem izmaksātos miljonus piedzīs no vainīgā.

Par automašīnas tehnisko stāvokli ir atbildīgs auto īpašnieks un, ja kāds ar Jūsu auto, kam, piemēram, nav izieta tehniskā apskate, būs izraisījis satiksmes negadījumu, tad Jums būs ne tikai dārgāka OCTA, bet arī no Jums tiks piedzīta cietušajiem izmaksātā kompensācija.

Ja pēc ceļu satiksmes negadījuma nezināt kā rīkoties, vai Jums nav līdzi OCTA polises, tad zvaniet 112. Policija ir pretimnākoša un nenodarbojas tikai ar sodīšanu.

OCTA polisi ieteicams glabāt automašīnā kopā ar saskaņoto paziņojumu, ko var bez maksas saņemt degvielas stacijās, kā arī pie apdrošinātājiem. OCTA polises atrašanās automašīnā Jums aiztaupīs laiku un nervus Latvijā, bet braucot uz ārzemēm, tas ietaupīs arī naudu, jo it īpaši Lietuvas un Igaunijas policisti ir ievērojuši, ka Latvijas auto vadītājiem ļoti bieži nav līdzi OCTA apdrošināšanas polises, par ko viņi arī tiek sodīti likuma ietvaros.

Automašīna ir kā pielādēts ierocis, tāpēc lietojiet to atbildīgi un padomājiet labi, kam to var uzticēt.

OCTA polisi par vislabāko cenu var iegādāties www.octa123.lv 24 stundas diennaktī, arī brīvdienās un svētku dienās. Apdrošinātāji cenu izmaiņas un uzlabojumus parasti veic naktīs un, kaut arī www.octa123.lv ir diennakts portāls, naktīs ir iespējama traucēta polišu ģenerēšanās un maksājumu apstrāde. Arī bankas savus uzlabojumus veic pēc darba laika, kā arī ir Bankas, kas naktīs ļoti lēni apstrādā maksājumus.

www.octa123.lv sniedz saviem klientiem konsultācijas bez maksas, bet, ja nepieciešama juridiskā palīdzība, tad ir jāvēršas pie juristiem. Mēs rekomendējam Danas Rones advokātu biroju http://www.danarone.lv/lv/kontakti.

www.octa123.lv ir tiešsaistes OCTA salīdzināšanas un OCTA iegādes portāls, kas piedalās sociālajā kampaņā ar mērķi pēc iespējas vienkāršāk skaidrot ļoti būtisko, bet maz zināmo OCTA likumā.

Vēlam mierīgu braukšanu un zemas OCTA cenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!