Foto: Publicitātes foto

Viens no svarīgākajiem drošības faktoriem braucot - izvēlēto riepu kvalitāte un tips. Iedzīvotājiem, kuri dzīvo lielpilsētās un maz izbrauc ārpus tās, speciālisti no interneta veikala www.jaunasriepas.lv iesaka izvēlēties riepas, kuras ir izgatavotas no cieta sastāva, bet braucējiem, kuri vairāk laika pavada ārpus pilsētas, grūti izbraucamos ceļos, vajadzētu izvēlēties mīksta sastāva ziemas riepas.

Tuvojoties aukstajai gada sezonai, rodas jautājums, kādas riepas izvēlēties. Liels piedāvājums un dažādi parametri bieži maldina autovadītājus.

Riepu interneta veikala www.jaunasriepas.lv projekta vadītājs stāsta, ka riepas autovadītājiem vajadzētu izvēlēties, ņemot vērā savu dzīves tempu, dzīvesvietu un pat brīvā laika pavadīšanas paradumus.

Autovadītājiem, kuri vairāk laika pavada pilsētā, speciālists iesaka izvēlēties cietā sastāva ziemas riepas. Šādas riepas ir pielāgotas labiem, bieži tīrītiem ceļiem. Tās derīgas slapjam segumam, taču ir sliktāka saķere ar ledu un sniegu. Šo riepu ekspluatācijas periods ir ilgāks.

Autovadītājiem, kuriem ceļā biežāk sastopami retāk tīrīti ceļi, vajadzētu izvēlēties vidēji cietās ziemas riepas. Šīs riepas ir piemērotas arī pilsētu iedzīvotājiem. Šo riepu saķere ar segumu ir vidēja kā rudens apstākļos, uz sausa vai slapja ceļa, tā arī pa sniegotu vai apledojušu ceļu.

Autovadītājiem, kuri dzīvo lauku apvidos vai tiem, kuriem patīk biežāk izbraukt dabā, vajadzētu izvēlēties mīksta sastāva ziemas riepas. Šīs riepas ir pielāgotas sliktiem, gandrīz netīrītiem ceļiem. Vislabākā saķere ar segumu ir uz sniegota un apledojuša ceļa, sliktāka - uz slapja un sausa ceļa. Šīs riepas kalpo vismazāko laika periodu no pārējām, citu sastāvu riepām, tāpēc tās vajadzētu izvēlēties autovadītājiem, kas nobrauc mazākus attālumus.

Riepas ar radzēm ieteicams izvēlēties autovadītājiem, kuri bieži brauc pa netīrītiem un apledojušiem ceļiem. Šādām riepām ir laba saķere uz seguma ar ledu vai sniegu. Taču "Jaunasriepas.lv" speciālists uzsver, ka šīs riepas izraisa lielu troksni, tāpēc, tās ekspluatējot, stipri samazinās braukšanas komforts.

Riepu kvalitāte, kura tieši ietekmē mašīnas stabilitāti un autovadītāja drošību uz ceļa, ir atkarīga no riepu ekspluatācijas perioda. Pirms pieņemt lēmumu par riepu pirkšanu, speciālists iesaka painteresēties, cik ilgu laiku šīs riepas tika uzglabātas.

"Kaut arī riepu ražotāji miglaini formulē riepu ekspluatācijas derīguma periodu, taču norāda, ka maksimālais riepu uzglabāšanas periods ir 5 gadi, bet ekspluatācijas - 10 gadi. Pēc šī perioda riepu ieteicams utilizēt, neatkarīgi no protektora stāvokļa. Žēl, ka nav veikti precīzi pētījumi, kuri atspoguļo to, kā gadu gaitā riepa nolietojas", - stāsta „Jaunasriepas.lv" speciālists Deniss Dmitrijevs.

Riepu kvalitāte un nākamās ekspluatācijas ilgums ir atkarīgas no katra autovadītāja individuālās situācijas. Lai riepu tehniskie rādītāji tiktu izmantoti maksimāli, ir nepieciešams rūpīgi tās atlasīt vai konsultēties ar speciālistu, kurš jums palīdzēs izvēlēties piemērotāko variantu.

Vairāk informācijas:
Projekta vadītājs Deniss Dmitrijevs
tel. +37122070665
e-pasts: info@jaunasriepas.lv
www.jaunasriepas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!