Foto: Privātais arhīvs
Tikai tagad, 31 gada vecumā, autosportists un dīdžejs Mareks Dainis, kurš plašāk pazīstams arī kā [Ex] da Bass, beidzot nokārtojis autovadītāja tiesības.

"Kad visiem bija aktuāli kārtot tiesības – man svarīgāka bija mana dīdžeja karjera. Patiesība jau sen vēlējos būt autovadītājs, bet kaut kā īsti nesanāca tam pieķerties – tad nebija laika, tad trūka motivācijas," portālam "Delfi" skaidro Dainis.

"Pirmo reizi mēģināju tikt pie autovadītāja apliecības, kad man bija 27 gadi. Iestājos autoskolā, pabraucu ar instruktoru, bet tad, kārtojot skolas eksāmenu, to ar pirmo reizi nenoliku – atmetu ar roku. Tad iestājās noilgums un atmetu visam ar roku," stāsta autosportists.

Tomēr autovadītāja tiesību neesamība nav liegusi Marekam Dainim aktīvi piedalīties autosportā jau vairāk nekā sešus gadus. "Sāku ar folkreisu, kur ieguvu lielu pieredzi, gan braucot vasarā, gan ziemā. Neizpalika arī vairāki pjedestāli un ļoti sarežģītās cīņās izcīnīti kausi. Tad, 2012. gadā, radās iespēja sevi pamēģināt lielo puiku līgā – Latvijas autokrosa čempionātā, kur startēju arī šobrīd. Nākamā būs jau piektā sezona. Ir bijušas labākas sacīkstes un sezonas, ir bijušas ne tik labas, bet jau debijas gadā ar salīdzinoši pieticīgu "Honda Civic" izcīnīju 5. vietu no vairāk nekā 20 braucējiem 1600 cm3 klasē," norāda Dainis.

"Šogad varu lepoties ar 4. vietu Baltijas autokrosa čempionāta kopvērtējumā. Latvijas čempionātu izbojāja izstāšanās sezonas pirmajā posmā Smiltenē, kā arī vairākas muļķīgas avārijas. Kopumā ar rezultātu esmu apmierināts tikai nosacīti, bet tas man dod papildus motivāciju – ceru ar jaunu auto pacīnīties par pjedestāliem nākamgad. Šobrīd meklēju atbalstītājus un ir doma nākamajā sezona aizvadīt gan Latvijas, gan Baltijas, gan, iespējams, arī Lietuvas čempionātu," par saviem plāniem informē autosportists.

Lai arī Marekam Dainim pašlaik nav sava privātā ikdienas automobiļa, viņš lūkojas japāņu spēkratu virzienā. "Autokrosā startēju ar "Honda", tad visticamāk arī ikdienas automobilis būs tieši "Honda" markas spēkrats. Man vienkārši patīk japāņu auto," rezumē autosportists un dīdžejs Mareks Dainis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!