Šoreiz raidījums "Ātruma cilts" devies uz Āgenskalna tirgu, kur Latvijas Antīko automobiļu kluba "Youngtimer Rally" rīkotajā Lielbritānijas auto tematiskajā vakarā pulcējies kupls britu spēkratu un to fanu pulks. Izrādās, Latvijā ir patiesi daudz Lielbritānijas auto cienītāju.

"Youngtimer" britu vakars ir jau otrais tematiskais auto saiets, kurā piedalīties aicināti kādas noteiktas valsts spēkrati. Par pirmā vakara tēmu tika izvēlēti itāļu auto, bet nu uzmanības centrā Lielbritānijā ražotas mašīnas.

Pauls Timrots uz sarunu aicinājis "Youngtimer Rally" pārstāvi, vakara rīkotāju Valtu Ceplēviču, kurš atklāj, kā radās ideja par noteiktu valstu auto fanu tikšanos. Pauls ar Valtu arī diskutē, kāds varētu būt Baltijas auto vakara sastāvs, un joko, ka Latvija šajā vakarā noteikti pārspētu Lietuvu pārstāvēto ražojumu ziņā.

Britu vakarā Āgenskalna tirgus pagalmā sabrauca vairāk nekā 30 britu auto marku pārstāvji. To vidū gan antīki auto, gan pavisam moderni, piemēram, balts "McLaren 570GT". Neiztikt arī bez britu motocikliem, un Pauls noskaidro, ar ko Lielbritānija var iepriecināt divriteņu spēkratu cienītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!