Foto: Shutterstock
Atbilstoši meteorologu prognozei, sākot ar otrdienu, 10. decembri, valstī ieplūdīs vēsāks un sausāks gaiss, un naktīs gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles. Jau otrdien visā valstī brīžiem lija un sniga, dienas otrajā pusē gaisa temperatūrai sākot pazemināties, un ceļi sāka apledot.

Naktī uz trešdienu gaidāms sals līdz pat -9 grādiem, ceļi apledos. VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

Šādos laikapstākļos situācija uz autoceļiem var mainīties ļoti strauji, iespējams arī melnais ledus, kas ir īpaši bīstams, jo ir grūti pamanāms.

Arī turpmākajās dienās bieži būs sagaidāms lietus un sniegs, kā arī pūtīs brāzmains vējš. Līdz pat piektdienai gaisa temperatūra būs ap nulli, un nokrišņu būs maz, bet nedēļas nogalē to daudzums un arī gaisa temperatūra no jauna pieaugs.

LVC aicina informēt par apledojumu vai citiem sarežģījumiem uz valsts autoceļiem, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!