Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajās divās dienās, 8. un 9. decembrī, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Valsts policiju rīkoja tehniskās apskates reidus uz ceļiem Kurzemē – Saldū, Kuldīgā un Liepājā. No visiem šī gada decembrī rīkotajiem CSDD reidiem reģionos šis izcēlās ar to, ka tajā vislielākajam automobiļu īpatsvaram tika atņemta tehniskās apskates uzlīme.

Otrdien un trešdien rīkotajos reidos galvenokārt tika pārbaudīta transportlīdzekļu gatavība ziemai, īpašu uzmanību pievēršot riepām – vai automobilis ir aprīkots ar ziemas sezonai piemērotām, vai tām ir pietiekams protektora dziļums un vai tām nav bojājumu.

Divu dienu reidā pavisam tika pārbaudīti 759 transportlīdzekļi, no kuriem 31 pārbaudes rezultātā tika atņemta tehniskās apskates uzlīme (vērtējums "2"), bet Saldū vienam BMW pat tika atņemtas numurzīmes (vērtējums "3"). Vairākiem auto riepām tika konstatētas plaisas vai izlīduši kordi, bet trīs seklākie protektori uz ceļa apturētajiem auto bija 0,3, 0,86 un 1,05 milimetri obligāto vismaz 4 mm vietā.

Šis ir vislielākais anulēto tehniskās apskates īpatsvars decembra reidos ārpus Rīgas – 4,22 procentiem. 5. decembra reidā Rīgā un Vidzemes pusē tehniski neatbilstošo transportlīdzekļu īpatsvars bija 2,88%. Tikai mazliet vairāk bija pirmajā dienā, kad vieglajiem automobiļiem bija obligāti jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām – 1. decembra reidā Rīgā ar 4,79% spēkratiem anulētu tehnisko apskati.

CSDD informē, ka tamlīdzīgi tehniskās pārbaudes reidi uz ceļiem būs arī turpmāk.

Atgādinām, ka periodā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri. Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!