Foto: DELFI kolāža

Lielisks auto Jāņu nakts krāsā ar radošu biogrāfiju, labiem ciltsrakstiem un priekšzīmīgu uzvedību – tā aktieris Gundars Āboliņš uzrunā potenciālos pircējus sava "GAZ-24" jeb "Volgas" pārdošanas sludinājumā.

"Esmu nolēmis šķirties no savas Kņopienes volgas Jāņu nakts krāsā," paziņojis aktieris, norādot, ka vairs nav tie gadi un pietrūkst arī laika ar to "spēlēties". "Ir jau žēl šķirties. Mazliet apskaužu nākamo īpašnieku."

Šis "GAZ-24" ir 1987. gada izlaiduma, norādīts sludinājumā. Tomēr Latvijā pirmo reizi tā reģistrēta 2003. gadā ar 57 tūkstošu kilometru rādījumu odometrā, liecina CSDD e-pakalpojumu publiskā datubāze.

Katru gadu ar šo spēkratu vidēji braukti vien pāris tūkstoši kilometru, vienīgi 2011. gads bijis šai volgai ceļojumiem bagātākais, kad nobraukti 13 tūkstoši kilometru. Šobrīd Āboliņa volgas odometra rādījums ir nepilni 100 tūkstoši kilometru – 91 352 km. "Pēdējos 10 gadus pa ziemu nav lietota, tomēr līdzi došu radžotas ziemas riepas uz mikroautobusa "Latvija" diskiem," norāda Āboliņš.

Pārdošanas sludinājumā slavenais aktieris norāda, ka šim automobilim viss, izņemot riepas un akumulatoru, ir oriģināls. Tāpat automobilis vienu reizi ticis pilnībā pārkrāsots. Vēl tam ir arī iegūts vēsturiskā spēkrata statuss. Pēdējā laikā tam ir nomainīts sajūgs, kā arī sliekšņi un kreisās puses durvis.

Iepriekšējā ikgadējā tehniskajā apskatē tam tika atklāti vairāki trūkumi – CO saturs atgāzēs pārsniedza pieļaujamo normu, pilēja eļļa no transmisijas, nedega virzienrādītāja lukturis, kā arī bija nevienmērīgs bremzēšanas spēks starp vienas ass riteņiem. Mēneša laikā šie trūkumi tika novērsti un tagad "Volgai" ir derīga apskate līdz pat nākamā gada 1. jūlijam.

Par šo klasisko padomju automobili Āboliņš vēlas 5000 eiro.

"GAZ-24" tika ražots no 1966. līdz 1993. gadam, pavisam izgatavojot nepilnu pusotru miljonu šī modeļa eksemplāru, ieskaitot tā dažādās versijas. Āboliņa tirgotais ir "GAZ-2410" modifikācijas, kas tika ražots periodā no 1985. līdz 1992. gadam. Šīs versijas 24. volga atšķīrās ar durvīs iegremdētiem rokturiem, durvju logiem bez vēdlodziņa, melna korpusa sānskatu spoguļiem un citām izmaiņām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!