Foto: Publicitātes foto

Latvijā ieradies spāņu sportiskā zīmola "Cupra" pirmais simtprocentīgi elektriskais modelis "Born", kas tapis uz kopīgas šasijas ar "Volkswagen ID.3". Kā jau no SEAT zīmola atvasinātajam "Cupra" pienākas, "Born" elektromobilī akcents likts uz sportiskumu un dinamiku gan vizuālajā, gan tehniskajā izpildījumā.

"Cupra Born" prezentācija Latvijā notika pirmdien, 24. janvārī, markas izplatītāja "Autobrava Motors" salonā Rīgā.

""Cupra Born" ir impulss elektriskajā laikmetā ar iedvesmojošu dizainu no Barselonas, acumirklī pieejamu vilkmi un vairāk nekā 500 km nobraukuma rezervi pilnībā elektriskā režīmā. Šis automobilis palīdz mazināt globālos CO2 izmešus un sasniegt Eiropā noteiktos mērķus," saka "Cupra" rīkotājdirektors Veins Grifitss.

"Cupra" centrālajā birojā Martoreljā netālu no Barselonas projektētais un izstrādātais "Born" tiek ražots Cvikavas rūpnīcā Vācijā.

"Cupra Born" ir aprīkots ar vismūsdienīgāko piedziņas tehnoloģiju: pamata versijas ir pieejamas ar 150 ZS (110 kW) vai 204 ZS (150 kW) elektromotoru, kas vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem. Apvienojumā ar augstas efektivitātes 58 kWh litija jonu akumulatoriem tas nodrošina līdz 421 km nobraukuma rezervi ar vienu uzlādi.

Šie skaitļi gan nav "Cupra Born" iespēju robeža. "e-Boost" versijā maksimālā jauda sasniegs 231 ZS (170 kW), bet 77 kWh akumulatori nodrošinās aptuveni 548 km sniedzamību. Šajā modifikācijā elektromobilis no vietas līdz 100 km/h paātrinās 6,6 sekundēs.

"Cupra Born" ir uz autovadītāju orientēts spēkrats ar elektrificējošu sportiskumu, pateicoties izvēles aprīkojumā pieejamajai dinamiskajai balstiekārtas vadībai un ESC sporta režīmam. Standarta aprīkojumā iekļauta progresīvā stūres sistēma, bet izvēles aprīkojumā pieejamas lielākas bremzes un platākas riepas uz 20 collu vieglmetāla diskiem.

Latvijā "Cupra Born" cena ir no 36 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!