Foto: Publicitātes attēli

Kompānijas "Tesla" vadītājs Īlons Masks apstiprinājis, ka autoražotājs pārskatāmā nākotnē prezentēs elektrisku mikroautobusu. "Tesla" komerctransporta modelis iegūs saulesbaterijas paneļus uz jumta, kas tam nodrošinās papildu 48 kilometru sniedzamību dienā.

Informācija par topošo "Tesla" mikroautobusu pirmo reizi izskanēja pagājušā gada vasarā, tomēr tagad Masks to ir apstiprinājis ceturtdien publicētajā Džo Rogana intervijā. Runa bija par saules bateriju paneļu uzstādīšanu uz automobiļa jumta. Masks norādīja, ka vieglajam automobilim šāds risinājums ir bezjēdzīgs, tomēr mikroautobusam, pateicoties tā jumta samērā lielajam virsmas laukumam, saulesbaterijas paneļi ir tieši laikā.

Lai maksimāli izmantotu saules paneļu iespējas, mikroautobusam būs atvāžami jumta paneļi, kas stāvēšanas režīmā virsmas laukumu palielina trīskārtīgi un tādējādi spēkratam nodrošinās papildu 48 kilometru sniedzamību dienā.

"Es domāju, ka tas būtu lieliski. Mikroautobuss, ar kuru varētu braukt pat apokalipses laikā," paziņoja Masks.

Tomēr par visefektīvāko elektromobiļa uzlādes veidu Masks atzinis saules paneļu uzstādīšanu uz mājas jumta un elektromobili lādēt no tā tīkla – šādā gadījumā automobilis nebūs atkarīgs no sadzīves elektrotīkla un uzlādes stacijām.

Pagaidām "Tesla" nav prezentējusi pat tamlīdzīga mikroautobusa konceptu. Titulbidē ir Jaunzēlandes kompānijas "Vanlifer" radītā datorilustrācija ar iespējamo mikroautobusu uz "Tesla Semi" kravas vilcēja bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!