Foto: Publicitātes foto
Ķīnas autoražotājs "Geely Auto" piešķīris 370 miljonus juaņu (48 miljonus eiro) cīņai ar koronavīrusa epidēmiju. Šie līdzekļi tiks novirzīti īpašu automobiļu izstrādei, kas būs aprīkoti ar pretvīrusa aizsardzību. Turklāt tie būs nevis operatīvo dienestu specializētie transportlīdzekļi, bet jebkuram iedzīvotājam pieejamie pasažieru auto.

ādi "Geely Auto" izstrādātie spēkrati būs aprīkoti ar sistēmu, kas kaitēkļus izolē no automobiļa salona, kā arī ātri un efektīvi attīra gaisu, kuru elpo autovadītājs un pasažieri.

Šim nolūkam Ķīnas autoražotājs apvienos spēkus savos dizaina un pētnieciskajos centros visā pasaulē, lai izstrādātu un izmēģinātu jaunus ekoloģiskus materiālus ar antibakteriālu un antivīrusu aizsardzību.

Kad šādi materiāli tiks izstrādāti, tie tiks pielietoti automobiļa gaisa kondicionēšanas sistēmā un uz apdares virsmām, kurām autovadītājs un pasažieri bieži pieskaras, piemēram, stūresrats, taustiņi un pogas, kā arī skārienjutīgais ekrāns un pārnesumkārbas svira.

"Geely Auto" jau iepriekš bija atvēlējis 200 miljonus juaņu (26 miljonus eiro) cīņai ar koronavīrsu. Šī nauda tika novirzīta tostarp arī medikamentu iegādei Ķīnas iedzīvotājiem. Tāpat autoražotājs ieviesis bezmaksas taksometra pakalpojumu Uhaņas pilsētā, kas ir šīs vīrusa izlatības epicentrs.

"Geely Auto" automobiļu ražošanu uzsāka 1997. gadā un šobrīd pārdod vairāk nekā pusotru miljonu spēkratu katru gadu. "Geely Auto" ir arī līdzīpašnieks tādām Eiropā pazīstamām auto markām kā "Volvo" un "Lotus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!