Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV kopbraukšanas pakalpojumu uzņēmums "Uber" paziņojis, ka samaksās 148 miljonu dolāru (126,09 miljonu eiro) naudassodu saistībā ar 2016. gadā notikušajiem datu aizsardzības pārkāpumiem, kas gadu tika slēpti.

Šie pārkāpumi ietekmēja aptuveni 57 miljonus "Uber" klientu un šoferu, izraisot izmeklēšanu, kurai pievienojās 50 ASV štatu un Kolumbijas apgabala amatpersonas.

Šī naudassoda samaksa ir daļa no "Uber" pūliņiem atjaunot savu reputāciju pēc vairākiem skandāliem saistībā ar dažādiem pārkāpumiem un neētisku rīcību.

Uzņēmums informāciju par datu aizsardzības pārkāpumiem atklāja pērn neilgi pēc tam, kad tas vadītāja amatā bija iecēlis Daru Hosrovšahi, kurš solīja uzlabot kompānijas pārvaldi.

ASV Federālās tirdzniecības komisijas amatpersonas norāda, ka "Uber" bija samaksājis hakeriem 100 000 ASV dolāru par nozagto datu iznīcināšanu, taču uzņēmums gadu neinformēja klientus un šoferus, kuru informācija bija pakļauta riskam.

Panāktā vienošanās arī pieprasa, ka "Uber" uzlabos drošības pasākumus, neatkarīgai trešajai pusei veicot atbilstošas pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!