Foto: Publicitātes foto

Zagļi "Volvo" markas automašīnu īpašniekiem pēdējā gada laikā sagādā arvien jaunus pārsteigumus, liecina apdrošināšanas sabiedrības "If" saņemtie klientu atlīdzību pieteikumi. Tiek zagti ne tikai "Volvo" spoguļi un lukturi, bet arī pilnpiedziņas vadības bloki. Tos galvenokārt zog no "Volvo XC60" un "XC90" modeļiem.

Dažu nedēļu laikā "If" saņemti jau četri KASKO polišu īpašnieku pieteikumi par nozagtiem "Volvo" pilnpiedziņas vadības blokiem. Visas zādzības notikušas Rīgā – centrā, Imantā, Purvciemā un Miera ielas rajonā. Pilnpiedziņas vadības bloki nakts laikā nozagti divām "Volvo XC60" un divām "XC90" modeļu automašīnām. Auto īpašniekiem aprēķinātie zaudējumi ir no 1000 līdz pat 2700 eiro.

"Zagļu pievēršanos tieši "Volvo" markas automašīnām skaidrojam gan ar to, ka "Volvo" Latvijā ir diezgan populārs auto, gan arī ar pieprasījumu pēc tā detaļām otrreizējā tirgū. Iesakām autoīpašniekiem, cik vien tas iespējams, novietot auto drošākās stāvvietās, kā arī konsultēties autoservisos par iespējām pilnpiedziņas vadības bloku stiprināšanai izmantot, piemēram, nestandarta skrūves," stāsta "If" atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa.

Jau iepriekš informējām, ka pagājušā gada pavasarī un rudenī tika piedzīvots īsts "Volvo" automašīnu lukturu zādzību bums, kad tika zagti "Volvo XC90", "XC70", "XC60" un "S60" modeļu lukturi.

Pārsvarā tika apzagti salīdzinoši jauni transportlīdzekļi, par kuriem atkarībā no to izlaiduma gada, lukturu specifikācijas un zādzības laikā nodarītiem virsbūves bojājumiem, kā arī izsistiem stikliem aprēķināti zaudējumi no 1700 līdz pat 3200 eiro. Tolaik no kopējā nozagto autolukturu skaita "Volvo" lukturu īpatsvars bija pat 80%.

"Autoīpašniekus lūdzam atcerēties, ka viena no efektīvākajām aizsardzības metodēm pret autodetaļu zādzībām ir to marķēšana un motora pārsega bloķēšanas iekārtas uzstādīšana. Policija periodiski informē, ka tai izdevies noķert kārtējo autolukturu zagli. Ja lukturi būtu marķēti, īpašnieks tos būtu atguvis," atgādina Bērziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!