Foto: Publicitātes foto

Šajās svētku dienās Rīgas Motormuzejs ir saņēmis dāvinājumu no Lietuvas auto vēsturnieka un bijušā autosportista Eduarda Jakas, kurš sešās grāmatās ir atainojis Lietuvas autosporta vēsturi.

Taču ar šo veikumu darbs vēl nav pabeigts. Jau izdotajām grāmatām paredzēti vairāki papildu sējumi par spilgtākajiem notikumiem, spraigākajām sacensībām un sastaptajām personībām autosportā, tostarp autosporta leģendām un sacensībām Latvijā.

Grāmatas Rīgas Motormuzejam svinīgi nodeva Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, kuram tās viesošanās laikā Kauņas Antīko automobiļu klubā personīgi pasniedza to autors Eduards Jakas.

"Grāmatu kolekcijas dāvinājums iedzīvina laikmeta garu autosportā, kas ir tuvs arī Latvijā. Tas ir apliecinājums cilvēku degsmei un entuziasmam, kur liela daļa panākumu tika sasniegti ar ierobežotiem resursiem un radošu pieeju. Patiess prieks, ka šīs sajūtas rezonē vēstures liecībās, kas nu jau papildinās arī Rīgas motormuzeja grāmatu krājumu. Vienlaikus šo notikumu iedzīvināšana grāmatās ir stūrakmens veiksmīgai abu valstu antīko automobiļu sadarbības turpinājumam nākotnē," uzskata Reimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!