Foto: Publicitātes foto

"Toyota RAV4" hibrīda pārdošana veido 63% no kopējās pārdošanas, tādējādi hibrīda modifikācija realizācijas apjomā apsteidz arī parasto benzīna dzinēju, portālu "Delfi" informēja markas izplatītājs "WESS Motors".

"Toyota RAV4" ir viens no populārākiem "Toyota" auto modeļiem Latvijā, tā pārdošanas apjoms pērn veidoja vairāk kā 21% no kopējiem "WESS Motors" jaunu "Toyota" automobiļu pārdošanas apmēriem.

Pērn pārdoti 304 jauni "Toyota RAV4" automobiļi, kas ir par 4,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā – no tiem vairāk kā puse jeb 190 auto bija ar hibrīda dzinēju. Šobrīd "Toyota RAV4" hibrīda pārdošanas apmēri veido jau turpat 63% no kopējiem "RAV4" pārdošanas apmēriem.

"Līdz ar jaunākās "RAV4" hibrīda versijas ieviešanu, tā pozīcijas tirgū varētu vēl pieaugt. Jau šobrīd novērojam pastiprinātu iedzīvotāju interesi par jauno "RAV4"," norāda WESS izpilddirektors Aleksejs Radionovs.

Jaunais "Toyota RAV4" hibrīda versijā ar 2,5 litru dzinēju un elektromotoru attīsta 222 zirgspēku jaudu un, pēc ražotāja datiem, vidēji patērē 4,5 litrus benzīna uz 100 km. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 8,1 sekundē. Tāpat jaunais "RAV4" ir pieejams arī ar 173 zirgspēku jaudīgu divlitru benzīna dzinēju. Benzīna versija var būt aprīkota tikai ar priekšējo riteņu piedziņu, kas padara "RAV4" pieejamāku.

Jaunais "Toyota RAV4 Hybrid" krosovers ir arī pirmais "Toyota" modelis, kam standarta aprīkojumā iekļauta "Toyota Safety Sense" – aktīvās drošības sistēmu komplekts autovadītāja un pasažieru drošībai uz ceļa.

"Toyota RAV4" ir viens no visu laiku populārākajiem "Toyota" modeļiem – kopš 1994. gada tas ir pārdots vairāk nekā astoņos miljonu vienību, bet 2018. gadā līdzšinējais "RAV4" modelis bija pasaulē vislabāk pārdotais SUV ar 810 953 pārdotiem eksemplāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!