Foto: Publicitātes foto

Eiropas autožurnālistu organizācija "Autobest" godalgu "Safetybest 2020" piešķīrusi "Toyota" kompānijai par centrālo drošības gaisa spilvenu izstrādi un uzstādīšanu modelim "Yaris", kas ir līdz šim nebijis aprīkojums Eiropas B segmentā.

"Autobest" žūrija, ko veido 31 žurnālists no Eiropas lielākajiem auto nozares izdevumiem, uzskata, ka "Toyota" ir pelnījusi atzinību, jo inovatīvo izstrādājumu ir iekļāvusi vienā no saviem mazākajiem automobiļiem – jaunajā "Yaris". Žūrijas skatījumā "Toyota" ar šo soli uzskatāmi turpina modernāko drošības tehnoloģiju demokratizāciju.

Jaunais "Yaris", kas būvēts uz jaunās GA-B tehnoloģiskās platformas, ir izstrādāts, ņemot vērā aktuālākās drošības prasības, tai skaitā arī īpaši stingru virsbūvi, kas maksimāli labi pasargā pasažierus. Tas ir pirmais "Toyota" automobilis, kam uzstādīti SRS centrālie drošības gaisa spilveni. Tie ietilpst standarta aprīkojumā un nostrādā sānu trieciena gadījumā, tā novēršot priekšējā pasažiera un vadītāja savstarpējas sadursmes risku un iespējamās traumas.

Jaunais "Yaris" ir arīdzan aprīkots ar jaunākās paaudzes "Toyota Safety Sense" sistēmu, kas ir modernākā visā "Toyota" modeļu klāstā. Papildu tam "Yaris" aprīkojumā iekļauta pirmssadursmes brīdinājuma sistēma ar gājēju un velobraucēju atpazīšanas funkciju, sistēmu, kas brīdina par izbraukšanu no joslas un uz radaru balstīta adaptīvā kruīza kontrole, ieskaitot joslas sekošanas asistentu. Jaunajam "Yaris" ir arī virkne citu modernāko vadītāja atbalsta sistēmu, piemēram, stūres asistents ārkārtas situācijām un sistēma, kas drošāku padara krustojuma šķērsošanu vai nogriešanos tajā. Nevienā citā "Toyota" modelī šāda sistēma vēl nav uzstādīta.

Šī ir jau otrā reize, kad "Toyota" saņem "Safetybest" balvu. Iepriekšējo reizi "Toyota" atzinību izpelnījās 2017. gadā par "Toyota Safety Sense" sistēmas iekļaušanu visu savu modeļu standarta aprīkojumā. "Yaris" uzstādītā "Toyota Safety Sense" ar modernajām vadītāja atbalsta funkcijām neapstrīdami demonstrē, ka drošība ir visu jauno "Toyota" automobiļu pamatos.

Jaunais "Yaris" ir arī starp automobiļiem, kuri finālā pretendē uz 2020. gada "Autobest" labākā pirkuma apbalvojumu "Best Buy Car of Europe".

"Autobest" žūrijas locekļi pārstāv 31 Eiropas valsti, līdz ar ko tā ir lielākā neatkarīgā auto nozares ekspertu žūrija pasaulē pārstāvēto valstu skaita ziņā. "Autobest" žūrija analizē autobūves nozares darbu visdažādākajās jomās. Investīcijas, jaunu darbavietu radīšana, ieguldījumi videi draudzīgajos automobiļos un tehnoloģijās, atbalsts dažādiem Eiropas reģioniem ir tikai daļa no faktoriem, ko rūpīgi izvērtē "Autobest" žūrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!