"Cupra" kā patstāvīga zīmola ienākšana auto tirgū ir bijis viens no pārsteidzošākajiem aizvadītā gada jaunumiems. Pirmais šīs spāņu kompānijas patstāvīgi dizainētais modelis ar nosaukumu "Formentor" burtiski "norāva jumtu" milzumam auto entuziastu visā pasaulē un arīdzan mūsmājās.

Un ir jau arī, par ko jūsmot. Jaudīgākajā versijā "VZ" tas aprīkots ar 310 ZS jaudīgu turbodzinēju un visu riteņu piedziņu, turklāt cenas ziņā tas nepārsniedz 40 tūkstošu eiro atzīmi. Tomēr šoreiz raidījums "Tavs Auto TV" aplūkos "Formentor" ekonomiskāko versiju, kas maksā nepilnus 30 tūkstošus eiro.

Šoreiz raidījums ciemos aicinājis dāmu, kuras smaidu un balsi Latvijā pazīst, domājams, ikviens. Baiba Sipeniece-Gavare jau daudzus gadus priecē gan radio ēterā, gan uz lielāku vai mazāku pasākumu skatuves – un vienmēr asociējas ar pozitīvismu, kā arī "nepiefrizētu" viedokli par dzīvi. Interesanti, ka "Cupra" zīmolu Baiba iepazinusi jau pirms šī sižeta filmēšanas, jo jauna auto meklējumos esot savu izvēli izdarījusi par labu tieši šim spēkratam.

Vizuāli "Cupra Formentor" abas versijas ir grūti atšķirt, tomēr vienai no tām ir 150, bet otrai – 310 zirgspēki. Ja uzmanīgāk uz tiem paskatās, redzams, ka jaudīgākajam no tiem ir lielākas bremzes, bet visādi citādi – dvīņi kas dvīņi.

Arī salonā aina ir līdzīga: abiem auto ir sportiska dizaina stūresrats un ergonomiski sēdekļi. Kopējā atmosfēra ir laba, šeit jūtama kvalitāte un nepārprotama saikne ar "Volkswagen" koncernu: digitālie paneļi un atsevišķas detaļas jau ir pazīstamas, bet tās ir papildinātas ar īpašu "Cupra" pieeju.

"Cupra Formentor" ir pieejams gan kā priekšpiedziņas, gan arī kā pilnpiedziņas auto. Vienas riteņu ass piedziņas izpildījumā tas tiek komplektēts ar 1,5 litru benzīna turbomotoru (150 ZS) un septiņpakāpju DSG ātrumkārbu. Ja nevar iztikt bez visiem velkošajiem riteņiem, bet budžets ir ierobežots, piedāvājumā ir arī "4Drive" versija ar 190 ZS jaudīgu dzinēju.

Savukārt jaudas piramīdas augšgalā ir jau minētais ugunīgais "VZ" ar 310 ZS, kas 100 km/h spēj sasniegt 4,9 sekundēs, un uzlādējamais (plug-in) hibrīds ar 245 ZS, kas tikai ar elektroenerģiju spēj nobraukt līdz pat 60 kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!