"Audi" drošas braukšanas kursi atkal viesojas Rīgā, un tas nozīmē, ka ir iespēja praksē izmēģināt jaunākos "Audi RS" saimes modeļus.

Jaunāko "Audi RS" vadītāja krēslā studijas "RJ76 Films" raidījumā "Tavs Auto TV" sēžas cilvēks, kurš diendienā vada apjomīgu radio biznesu. Filips Rubenis jau 10 gadus ir "Radio SWH" komercdirektors, tāpat viņš darbojas Latvijas raidorganizāciju asociācijas valdē. Lai arī automobili ikdienā Filips uztver kā pārvietošanās līdzekli, nevar nepamanīt, ka Biķernieku trasē viņa acīs parādās degsme un azarts.

Lai gan "Audi RS3" savos gabarītos nav īpaši lielāks par "Volkswagen Golf", zem motora pārsega tas slēpj piecu cilindru 2,5 litru TFSI dzinēju ar 400 ZS jaudu. Tas ir aprīkots ar "semi-slick" sporta riepām, tam ir visu riteņu piedziņa "quattro" un – jā – 100 km/h tas spēj sasniegt nieka 3,8 sekundēs. Maksimālais ātrums – 280 km/h.

Piecu cilindru dzinēja jaudu uz ceļa novada septiņu pārnesumu divsajūgu ātrumkārba. Lai manītu braukšanas iestatījumus, var izvēlēties kādu no "Audi Drive Select" režīmiem, tādējādi padarot šo auto maksimāli piemērotu arī ikdienas lietošanai.

Vēl interesantāku šo auto padara fakts, ka tas ir pirmais pilnpiedziņas "Audi" modelis, kurā izmantota "torque splitter" tehnoloģija. Pateicoties tam, "RS3" spēj katram no riteņiem novadīt atšķirīgu vilkmi, tādējādi uzlabojot vadāmību līkumos un saķeri sliktos laika apstākļos.

Atšķirībā no agrāk "RS" modeļos izmantotā daudzdisku starpasu diferenciāļa, jaunā sistēma aprīkota ar diviem elektroniski kontrolējamiem daudzdisku sajūgiem (pa vienam katram ritenim), un tas nodrošina, ka nepieciešamais griezes momenta daudzums tiek optimāli un nepārtraukti sadalīts starp riteņiem.

Turklāt, mainot auto iestatījumos braukšanas režīmus (kopumā tādi ir septiņi), var pielāgot šo auto gan ikdienas satiksmei – padarīt klusāku un rāmāku –, gan padarīt to krietni asāku un nevaldāmāku, lielāko daļu griezes novadot tieši aizmugurējai asij. "RS torque rear" režīmā braucot, ir iespējams baudīt ne tikai asas izjūtas, bet arī skaistas sānslīdes. Atkarībā no auto komplektācijas "RS3" maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250, 280 vai pat 290 km/h. Turklāt leknākajās versijās šis auto ir aprīkots ar keramiskajām bremzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!