Foto: Publicitātes foto

Ar spēju paātrināties no vietas līdz 100 km/h 3,8 sekundēs un sasniegt līdz pat 290 km/h maksimālo ātrumu, "RS" griezes momenta sadali, "semi slick" sporta riepām un īpašiem "RS" braukšanas režīmiem jaunais "Audi RS3" piedāvā augstākā līmeņa braukšanas dinamiku un labākos rādītājus savā segmentā.

Šo pārākumu apliecinājis jaunā "Audi RS3" uzstādītais trases rekords Nirburgringā, kļūstot par ātrāko sērijveida kompakto automobili. "Audi RS3" 20,8 kilometru garo trasi nobrauca septiņās minūtēs un 40,748 sekundēs, tādējādi par 4,64 sekundēm pārspējot līdzšinējo rekordistu "Renault Megane RS Trophy-R".

Jaunais "Audi RS3" aprīkots ar 2,5 litru piecu cilindru dzinēju, kas attīsta 400 zirgspēku jaudu un 500 ņūtonmetru griezes momentu. Savu sportisko DNS "RS3" demonstrē ar platāku virsbūvi, "RS" sporta izplūdes sistēmu un salona displejiem, kas līdzinās sacīkšu automašīnās redzamajiem.

Jaunais "RS3" ir pirmais "Audi" modelis, kas standarta komplektācijā aprīkots ar vilkmes sadalītāju. Tas aizstāj aizmugurējās ass diferenciāli un iepriekšējo vairāku disku sajūga sistēmu aizmugurējā asī. Tagad elektroniski kontrolēts vairāku disku sajūgs tiek izmantots katrai piedziņas vārpstai. Tas nodrošina, ka vajadzīgā vilkme tiek optimāli sadalīta starp aizmugurējo asi.

Dinamiskākas braukšanas apstākļos vilkmes sadalītājs palielina piedziņas griezes momentu attiecīgajam ārējam ritenim ar augstāku riteņa noslodzi. Kreisajos līkumos tas nodod piedziņas griezi labajam aizmugurējam ritenim, savukārt labajos – kreisajam aizmugurējam ritenim, bet, braucot taisnā virzienā, abiem riteņiem. Jaunā tehnoloģija sniedz iespēju veikt arī kontrolētas sānslīdes slēgtās trasēs.

Jau standarta komplektācijā sportiskais automobilis ir aprīkots ar plakaniem ķīļveida LED priekšējiem lukturiem un LED aizmugurējiem lukturiem, tostarp ar dinamiskajiem pagrieziena signāliem. "Matrix LED" priekšējie lukturi pieejami papildu aprīkojumā ar aptumšotiem rāmjiem.

Ar 3x5 LED segmentu pikseļu laukumu digitālajās dienas gaismās tiek nodrošināts neatvairāms izskats – atslēdzot vai aizslēdzot auto, kā sasveicinoties, kreisajā priekšējā lukturī parādās "rūtains karogs" – dinamisks apgaismojuma paraksts, savukārt autovadītāja pusē parādās "RS3" uzraksts. Braucot "rūtainais karogs" izgaismojas abās pusēs.

"RS3" standarta komplektācijā ir aprīkots ar 19 collu diskiem. Pēc klientu vēlmes "Audi" pirmo reizi uzstādīs arī "Pirelli P Zero Trofeo R" pussliku sporta riepas. Starp autosporta iedvesmotiem elementiem ir arī pārveidots "RS" aizmugurējais bampers ar iestrādātu gaisa izkliedētāju un "RS" izplūdes sistēma ar diviem lieliem ovāliem uzgaļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!