Ziemā kaisītais sāls kaitē ne tikai apaviem un vēsturisko ēku sienām, bet jo īpaši automobiļiem. Sociālajā tīmeklī "Facebook" strauju popularitāti gūst video ar pamatīgi izrūsējušu aptuveni 15 gadus vecu BMW, ko detalizēti uzfilmējuši kāda servisa darbinieki.

Kā redzams video, BMW 3. sērijas (E46 – rūpnīcas indekss), kas tika ražots no 1998. līdz 2005. gadam, ir tik pamatīgi izrūsējis, ka tam burtiski ne tikai krīt nost sliekšņi, bet arī atdalās grīda. Interesanti, ka īpašnieks jau bija to mēģinājis remontēt, starp grīdas aizsargplāksnēm un nesošo konstrukciju bāžot ne tikai malkas pagales, bet pat mājas jumta papi.

Servisa darbinieki video komentārā norāda, ka ar automobiļa īpašnieka līdzi dotajām detaļām – virsbūves spārniem un sliekšņiem – būs par maz, lai pamatīgo rūsu novērstu. Patiesībā puse BMW būtu jāpārmetina no citas virsbūves.

Jāatzīmē, ka šīs paaudzes BMW 3. sērijai nav raksturīga tik pamatīga izrūsēšana. Visticamāk pie vainas ir īpašnieka bezrūpīgā šī spēkrata ekspluatācija un, iespējams, glabāšana apsildāmā garāžā ar vāju gaisa ventilāciju, kas korozijas procesu tikai paātrina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!