10 un vairākus gadus vecus mersedesus cilvēki pērk, lai izskatītos smalkāki, uzskata LTV žurnālists Dāvis Valdnieks. Lai pārliecinātos, kāds ir šāds automobilis un ko par to domā citi, Dāvis ielās devās ar 2007. gada "Mercedes-Benz" E-klases sedanu.

Videosižetā aplūkotais "Mercedes-Benz" ir ar 170 ZS jaudīgu dīzeļdzinēju modifikācijā "E220" (W211 – rūpnīcas indekss). Automobilis 2007. gadā tika iegādāts jauns tepat Latvijā. Lai arī šim modelim izteikta problēma ir rūsa, konkrētais eksemplārs līdz šai dienai pēc 240 tūkstoš kilometru nobraukuma ir saglabājies korozijas neskarts.

"Katra smalka būtgriboša latvieša sapnis. Tas nav "Audi" un tas nav arī BMW. Te viss ir vairāk vērsts uz komfortu. Ja meklējat braukšanas prieku un jautrību, tad šis auto "līdz galam" nebūs īstais. Šādu auto pērk vai nu mierīgi cilvēki, vai pirmspensijas vecuma cilvēki, kuriem nekas vairs dzīvē neinteresē... šī vispār ir mana personīgā automašīna," atzīst Dāvis.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka daudzi šādus lietotus smalkā gala automobiļus pērk, lai pazīmētos un izskatītos turīgāki nekā patiesībā, jo jaunu tādu atļauties nespēj," norāda Dāvis un nolemj piesaistīt trīs dāmas, lai tās izsaka savu viedokli par lietoto mersedesu.

Vaicātas, cik pēc viņu domām šāds auto tagad maksā, meitenes summas sauca no 10 līdz 15 tūkstošiem eiro. Dāvis atzīst – patiesībā šis mersedess viņam izmaksājis nedaudz virs sešiem tūkstošiem eiro. "Esmu ar pavecu, ne ļoti dārgu automašīnu atbraucis un izskatos labāk un turīgāks nekā es esmu," savam sākotnējam pieļāvumam apstiprinājumu guva Dāvis.

Nākamajā "Dāvis testē" sērijā autors sola "ļoti jokainu pārdošanas eksperimentu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!