Jaudīgus un ekskluzīvus automobiļus sabiedrībā pamatā saista kā tipiskas vīriešu rotaļlietas, tomēr ir nemazums sieviešu, kuras pašas pelna brangu naudu un to tērē tostarp greznos automobiļos. Dubaijā – superauto citadelē – ir izveidots pat speciāls autoentuziastu klubs "Arabian Gazelles" (arābu gazeles – tulk.), kurā drīkst iestāties tikai sievietes ar ekskluzīviem automobiļiem.

Sieviešu autoklubā "Arabian Gazelles" ir vairāk nekā 100 biedres, kuras rīko kopīgus izbraucienus un parādes. Vienā no šī kluba pasākumiem viesojās pasaulē populārā automobiļu blogere "Supercar Blondie", kurai dažādās soctīklu platformās ir kopumā vairāk nekā 36 miljoni sekotāju. Viņa "Arabian Gazelles" pasākumā devās pie superauto īpašniecēm un vaicāja, ar ko viņas nodarbojas, ka spēj atļauties tik ekskluzīvus automobiļus.

Ja daudzi pieļauj, ka viņām šo naudu iedevis vīrs, tad tikai divas no 20 aptaujātajām atzina, ka ir mājsaimnieces un vienkārši tērē vīra naudu. Pārējās pastāstīja, ka naudu vairākus simtus tūkstošus vērtajam auto nopelnījušas pašas –, sākot ar psiholoģes speciālista darbu un beidzot ar uzņēmumu īpašniecēm.

Piemēram, 225 tūkstošus ASV dolāru vērta "Ferrari Roma" superauto īpašniece atzina, ka strādā par īpaši svarīgu (VIP) klientu konsultantu, 330 tūkstošu dolāru vērtā "Rolls-Royce Wraith" īpašniece atklāja, ka ir kādas kompānijas vadītāja, 145 tūkstošu dolāru vērtā "Porsche Panamera GTS" īpašniece norādīja, ka strādā kādas Šveices bankas filiālē par privāto baņķieri, 210 tūkstošus dolāru vērtā "Ferrari California T" īpašniece atzina, ka strādā par juristi korporatīvajos jautājumos, 200 tūkstošus dolāru vērtā "McLaren 570S Spider" īpašniece ir arī īpašniece naktslokālam, 320 tūkstošu dolāru vērtā "Ferrari 612 Scaglietti" īpašniece ir mākslas dizainere, tāpat kā 270 tūkstošus dolāru vērtā "Ferrari GTC4lusso" īpašniece.

Interjeru dizainere šajā klubā brauc ar 220 tūkstošu dolāru "Ferrari Portofino", bet kāda cita interjeru dizainere – ar 340 tūkstošus dolāru vērtu "Ferrari 812 Superfast". Savukārt psiholoģe brauc ar 285 tūkstošu dolāru "Ferrari 488 Spider". Ar ekskluzīvo automobiļu tūninga pakalpojumu sniegšanu nodarbojas kāda 330 tūkstošus dolāru vērtā "Rolls-Royce Wraith" īpašniece. Savukārt 200 tūkstošu dolāru vērtā "Lamborghini Urus" īpašniece atzīst, ka ir nekustamo īpašumu attīstītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!