Pasaules autobūves elektrizācija turpinās, un nu ir pienākusi kārta pilsētas apvidniekiem. Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" ir pirmais "Jeep" modelis šīs leģendārās amerikāņu kompānijas pastāvēšanas vēsturē, kas uz priekšu spēj pārvietoties, nededzinot degvielu.

Kā noprotat pēc abreviatūras "4xe", šis auto ir aprīkots ar neparastu pilnpiedziņas sistēmu. Tā hibrīda sistēmā izmantotais 60 ZS jaudīgais elektromotors ir novietots uz aizmugurējās ass, savukārt 1,3 litru tubopūtes benzīna dzinējs ar 130 vai 180 ZS jaudu ir klasiskajā vietā – priekšā. Līdz ar to šim spēkratam nav nepieciešams kardāns un sarežģīta sadales kārba, lai kļūtu par pilnpiedziņas auto. Tikai ar elektroenerģiju "Jeep Compass 4xe" spējīgs nobraukt līdz 50 kilometru distanci.

Pie "Jeep Compass 4xe" stūres "Tavs Auto TV" sižetā sēžas cilvēks, kurš pats paliek aizkadrā, bet kura veikumu redz un novērtē tūkstošiem skatītāju. Tas ir Juris Matuzelis – draugu un kolēģu lokā pazīstams kā Pepe. Kā TV režisors strādājis tādos kanālos kā NTV-5, "PiccaTV", "RBS TV" un LNT, kā arī veidojis video noformējumu un dizainu neskaitāmiem izklaides industrijas pasākumiem. Grupas un mūziķu koncerti, kam Pepe radījis video saturu un filmēšanas risinājumus, ir "Prāta Vētra", "Mumiy Troll", Intars Busulis, Dons u.c., kā arī TV koncerti un šovi – no "Supernovas" līdz "X faktoram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!