Šīs reizes testa objekts raidījumā "Tavs Auto TV" būs piemērots cilvēkiem, kam pie sirds iet ne tikai pilsētas asfalta džungļi. "Suzuki S-Cross", kuru agrāk pazina ar nosaukumu "SX-4", lieliski der dzīvei piepilsētā vai laukos – tam ir visu riteņu piedziņa, ekonomisks hibrīdmotors un paaugstināts klīrenss, kam pateicoties var doties tuvāk dabai un nesatraukties par to, ka noskrambā auto apakšu vai nosmērēs riepas ar dubļiem.

Pie "S-Cross" stūres sēžas vīrs, kurš pasauli redz citādi nekā mēs, jo vienmēr tajā saskata kadru un "noķer to" videokameras skatu meklētājā. Ģirts Straustiņš ir televīzijas un kino operators ar milzīgu pieredzi gan ziņās un dokumentālajā žanrā, gan sportā, kur filmējis neskaitāmus notikumus – 20 pasaules hokeja čempionātus, autorallija posmus un arī olimpiskās spēles. Viņš ir arī Rīgas "Dinamo" spēļu tiešraižu pults režisors. Un, protams, atceramies Ģirta viesošanos pasaules karstajos punktos kopā ar žurnālistu Sandiju Semjonovu, tajā skaitā izveidojot filmu "Astoņi pilnmēneši" par mūsu karavīru gaitām Afganistānas kara zonā. Citiem vārdiem - šķiet, Ģirts nevar nosēdēt uz vietas un viņam vienmēr vajadzīgs kāds azartisks piedzīvojums.

Trešās paaudzes "Suzuki SX4" jeb "S-Cross" tika prezentēts vien pagājušā gada 21. novembrī un nu ir sasniedzis Latviju. Lai gan tas vēl joprojām tiek būvēts, izmantojot jau labi pārbaudīto otrās paaudzes platformu, vizuāli tas ir mainījies līdz nepazīšanai. Pilnībā izmainīts auto priekšas un aizmugures dizains. "GLX" izpildījumā LED lukturi tiek piedāvāti standarta aprīkojumā.

Arī salonā jūtams pārmaiņu vējš. Moderni digitālie paneļi (tādi paši kā jaunajā "Vitara" modelī), 7" vai 9" skārienjutīgais ekrāns un dažādi moderni asistenti. Runājot par papildaprīkojumu, jau bāzes versijā šajā auto ir gandrīz viss nepieciešamais, kā arī papildus var iegādāties panorāmas lūku un 360 grādu kameru, kā arī adaptīvo kruīza kontroli un ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu.

Lieki nebūs jālauza galva, kurš no dzinējiem ir vispiemērotākais, jo neatkarīgi no versijas tas tiek komplektēts ar 1,4 litru benzīna hibrīda sistēmu ar 129 ZS jaudu. "S-Cross" ir pieejams gan kā priekšpiedziņas auto (šādā versijā tas tiek piedāvāts tikai ar manuālo ātrumkārbu), gan kā pilnvērtīgs 4x4 spēkrats ar elektroniski sabloķējamiem tiltiem (un arī automātisko ātrumkārbu).

Neskatoties uz it kā niecīgo dzinēja izmēru, "S-Cross" ir visnotaļ dzīvīgs un pietiekami atsaucīgs auto. To vadot, gan pilsētā, gan ārpus tās robežām nerodas sajūta, ka vadītu mazlitrāžas kompaktnieku.

Automašīnas hibrīda sistēma sastāv no 1,4 litru benzīna turbo dzinēja ar tiešo degvielas iesmidzināšanu (129 ZS un 235 Nm), kas apvienots ar 48V elektromotoru – tas pilda gan startera, gan ģeneratora funkciju. Šī motora jauda ir 13,6 ZS un arī brauciena laikā tas nāk talkā benzīna dzinējam, tādējādi samazinot tā degvielas patēriņu – "pēc papīriem" tas ir 5,3-6,1 litri uz 100 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!