Foto: Publicitātes foto
Kirgizstānas autoražotājs "Kami Motors" izstrādājis savu pirmo elektromobili, par kuru kļuvis kompakts kravas furgons "Kami Nimble". Kirgīzu elektromobilis ir aprīkots ar ķīniešu elektromotoru un akumulatoru komplektu, bet pārējās detaļas aizgūtas no krievu "Lada" modeļiem.

Pirmie kirgīzu elektromobiļi tirdzniecībā nonāks 2022. gada sākumā un maksās no 600 tūkstošiem somu (6000 eiro).

"Kami Nimble" kopgarums ir 4,2 metri, bet tā klavas platforma ir 2,7 reiz 1,6 metri. Elektriskais furgons spēs pārvadāt līdz 700 kilogramus smagu kravu. Šī komercauto pamatā ir metāla cauruļu rāmis, pie kura piemontēta kabīne, šasija un elektriskie agregāti.

Kirgīzu elektromobiļa šasija par 95 procentiem ir unificēta ar dažādiem "Lada" modeļiem. Turklāt vadīt šo spēkratu nebūs visai viegli, jo tam nav stūres pastiprinātāja.

Elektromotors ir aizgūts no ķīniešu kompānijas "Shinegle" un tā jauda sasniedz 20 zirgspēku. Bez atkārtotas uzlādes "Kami Nimble" spēj nobraukt aptuveni 110 kilometru. Kirgizstānā elektroenerģija šādai sniedzamībai izmaksā vien 15 somu jeb 0,15 eiro.

Pašā Kirgizstānā "Kami Nimble" būs pieejams vēl līdz šī gada beigām, bet no nākamā gada – arī Kazahstānā. Nav izslēgts, ka šis "mazcenas" elektromobilis nonāks arī Krievijas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!