Foto: 29.ru
Divi vidusskolēni Krievijā "no nulles" izstrādājuši divvietīgu automobili, tā radīšanai iztērējot tikai aptuveni 300 eiro. Lauvas tiesa no tā ieguldīta motorā un balstiekārtā. Tomēr koplietošanas satiksmē ar šo paštaisīto automobili piedalīties nevarēs.

Konstruktori Andrejs Zotikovs un Antons Kušnikovs savu paštaisīto automobili nosaukuši par KAZ, apvienojot savu vārdu un uzvārdu iniciāļus. Būtībā šī automašīna ir divvietīgs klasiskās piedziņas bagijs, kā pamatā ir tērauda rāmis, ko skolēni sametinājuši no metāla caurulēm.

Vairumu komponenšu jaunie inženieri savākuši autokapsētās vai pēc tirdzniecības sludinājumiem. Piemēram, visus četrus riteņus konstruktori iegādājušies par četriem tūkstošiem rubļu (45 eiro).

Komfortablai braukšanai bagija salonā skolēni uzstādījuši ortopēdiskos sēdekļus, kas mazina slodzi uz muguru. Tāpat automobilis ir aprīkots ar salona apsildes sistēmu, kas ļaušot ar to komfortabli braukt pat mīnus 30 grādu salā. Turklāt jumts pie bagija virsbūves turas ar magnētu palīdzību.

KAZ dinamiku nodrošina motocikla motors ar 210 kubikcentimetru tilpumu un septiņu zirgspēku jaudu. Dzinējs ir sajūgts ar pārnesumkārbu no "Ural" motocikla. Lai apbrauktu konstruktoru dzimto Severodvinsku (120 kvadrātkilometri ar 182 tūkstošiem iedzīvotāju), KAZ esot nepieciešami vien 2,5 litri benzīna.

Ņemot vērā, ka KAZ nav pielaides koplietošanas satiksmei, ar to jaunieši pārvietojas piepilsētas apvidū. Ņemot vērā bagija konstrukciju, šauro virsbūvi un labo manevrētspēju, KAZ ir labi piemērots arī braukšanai bezceļos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!