Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrija publicējusi videosižetu, kur nedaudz vairāk nekā divās minūtēs iemūžinājuši, kā top nacionālais lepnums – "Aurus Senat" limuzīns, ar kādu pagaidām brauc prezidents Vladimirs Putins un premjers Dmitrijs Medvedevs.

Videosižetā parādīts limuzīna izstrādes, modelēšanas un montāžas process Krievijas Centrālais zinātniski pētnieciskais automobiļu un motoru institūtā (NAMI).

"Aurus" marka tapusi Krievijas valdības iniciētā un atbalstītā projekta "Kortežs" ietvaros, kas paredz izstrādāt vienotu platformu, uz kuras taps ne tikai šīs markas limuzīni, bet arī apvidus automobiļi un mikroautobusi. Vēl šajā projektā ir izstrādāti hibrīda spēka agregāti uz V8 un V12 dzinēju bāzes. Turklāt arī deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu ir izstrādājusi vietējā kompānija "Kate".

Pilnpiedziņas limuzīns "Aurus Senat" ir aprīkots ar 600 zirgspēku jaudīgu 4,4 litru V8 turbopūtes benzīna dzinēju un 40 ZS elektromotoru. Civilajā versijā šāds limuzīns no vietas līdz 100 km/h paātrinās sešās sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h. Putinam un Medvedevam ir šī limuzīna īpaši pagarinātā un broņotā versija, par kuru detalizētāka informācija netiek sniegta.

Sērijveida ražošanā "Aurus Senat" nonāks 2020. gadā un maksās no aptuveni 10 miljoniem rubļu (129 tūkstoš eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!