Raidījums "Ātruma cilts" turpina pētīt autobūves nākotnes tendences, tādēļ viesos aicinājis Rihardu Gailumu, "Woodpecker Foundation" pārstāvi, kurš uzbūvējis pasaulē pirmo pašbraucošo auto no Latvijas bērza finiera.

Pašbraucoši auto neapšaubāmi ir pasaules autobūves nākotne. Latvijas atbilde uz šo tendenci ir no bērza finiera izgatavots auto prototips un ekoloģiski tīra autonoma transportlīdzekļu platforma.

Līdz koka automašīnai Rihards Gailums nonācis pēc eksperimentiem, kuros standarta auto mēģinājis aprīkot ar tehnoloģijām, kas tās padarītu pašbraucošanas. Šis process bijis dārgs un neefektīvs, tāpēc Rihards ķēries pie jauna transportlīdzekļa izstrādes no nulles.

Koka auto pamatā ir skrituļdēļa šasija un tajā nav mehānisku vadības elementu – nākotnes auto ir vadāms vai nu ar pieslēgto spēļu konsoles stūri, vai attālināti ar pulti. Rihards gan atzīst, ka šāda transportlīdzekļa vadība pagaidām ir visai interesanta un plāno, ka auto varēs vadīt ātrajā 5G tīklā, kur nebūs ne mazākās laika nobīdes. Koka auto uz priekšu kust ar elektrību, tā riteņos ir iestrādāti astoņu kilovatu motori.

"Woodpecker Foundation" ar koka auto uzsācis jaunu autobūves tradīciju, jo tehnoloģija balstās atvērtajā pirmkodā un rasējumi ir brīvi pieejami, lai šādu auto varētu izgatavot vai attīstīt ikviens interesents. Kur slēpjas koka auto biznesa modelis un vai Latvijas pašbraucošie auto būs pieejami visā pasaulē, tiek noskaidrots jaunajā raidījuma sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!