Vai netīri logi apdraud satiksmes drošību uz ceļa? Tīri logi un plašs skats uz apkārtni ir pirmie droša brauciena priekšnoteikumi. Raidījums “Tavs Auto TV” jaunākajā sižetā stāsta par autoķīmijas līdzekļiem, kas palīdz atvairīt ūdeni no auto vējstikla.

“Esmu eksperimentējis ar dažādiem hidrofobiem pārklājumiem uz priekšējā vējstikla. Efekts, neapšaubāmi, ir! Tu vari vēlāk slēgt iekšā logu tīrītājus, jo lietus lāses pretvējā pašas aiziet no vējstikla pār jumtu. Līdz ar to logu tīrāmās slotiņas jālieto retāk, un tās mazāk deldējas,” pieredzē dalās autožurnālists Atis Jansons.

Praksē šādu līdzekļu uzklāšana uz stikla ir pavisam vienkārša. Protams, vispirms automobilis ir jānomazgā un vējstikls jānosusina. Pēc tam hidrofobo līdzekli jeb “lietus atgrūdēju” uzsmidzina uz automašīnas stikla un ar mikrošķiedru lupatiņu vienmērīgi izlīdzina pa stikla virsmu.

Šādu ūdens atgrūdošu līdzekli var uzklāt arī uz automobiļa sānu logiem un lukturu stikliem, kas autovadītājam atvieglos redzamību lietus laikā. Tāpat šādi apstrādāta virsma arī neļaus tik viegli pielipt netīrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!