Lietuvas policija pirmdien svinīgi saņēmusi 12 jaunas patruļmašīnas – "BMW 530d xDrive" spēkratus, kas tiks izmantoti ikdienas patruļās, kā arī amatpersonu delegāciju eskortā, piemēram, jūlijā gaidāmajā NATO samitā Lietuvā. Svinīgajā ceremonijā glaunos BMW iesvētījis arī mācītājs.

Visi 12 policijas iegādātie BMW ir "530d xDrive" modifikācijas -tas ir 5. sērijas sedans ar visu riteņu piedziņu, astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu un trīslitru sešcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 286 zirgspēku jaudu.

Šāds automobilis no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 5,4 sekundēs un maksimāli sasniegt 250 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 5,5 litri uz 100 km.

Šīs BMW patruļmašīnas ar visu speciālo aprīkojumu tika iegādātas publiskajā iepirkumā par 666 599 eiro. Interesanti, ka tā bijusi arī zemākā konkursā piedāvātā cena starp trim pretendentiem. Policijas BMW tiks apkopti un remontēti šīs vācu automarkas dīlercentrā Lietuvā, jo spēkratiem ir piecu gadu un 200 tūkstoš kilometru garantija.

Līdz šim greznākie auto Lietuvas policijas rīcībā bija "Audi A6" patruļmašīnas, kas varasiestādes autoparkā nonāca 2017. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!