Foto: Publicitātes foto

Visas Latvijā agrajai rezervēšanai pieejamās desmit "Volkswagen ID.3 1ST Special Edition" elektriskās automašīnas rezervētas vien dienas laikā pēc piedāvājuma publicēšanas, portālu "Delfi" informēja VW izplatītājs Baltijā "Moller Baltic Import".

VW 8. maijā Eiropā un Baltijā pirmo reizi uzsāka agro rezervēšanu pirmajam modelim no jaunās, pilnībā elektriskās automobiļu "ID." saimes. Lai veiktu elektromobiļa agro rezervāciju, interesentiem bija jāiemaksā 1000 eiro depozīts. Klientiem ir iespēja jebkurā brīdī bez maksas atcelt savu agro rezervāciju, kā arī rezervācijas maksa tiks atmaksāta pilnā apmērā. Ja kāda agrā rezervācija tiks atcelta, tad automašīna atkal būs pieejama rezervēšanai.

Latvijā automašīnu iepriekšpārdošana agrās rezervācijas klientiem sāksies uzreiz pēc Frankfurtes autoizstādes septembrī.

VW aprīkojis "ID.3 1ST" ar vidēja izmēra akumulatoru, kas vēlāk būs pieejams visai "ID.3" sērijai, un sagaidāms, ka šī akumulatora opcija būs vispopulārākā. Savukārt standarta modelis būs pieejams ar trim akumulatora versijām – mazo, vidējo un lielo. Ar mazo akumulatoru (45 kWh neto) varēs nobraukt līdz 330 km (WLTP mērījums), bet ar lielo akumulatoru (77 kWh neto) nobraucamais attālums būs līdz 550 km (WLTP mērījums). Agrajā rezervēšanā piedāvātā modeļa nobraucamais attālums būs līdz 420 km (WLTP mērījums).

"ID.3 1ST" ražošana, kā plānots, tiks sākta 2019. gada beigās, bet pirmie automobiļi klientiem tiks piegādāti 2020. gada vidū.

Vācijā "ID.3" elektromobiļa cena būs nepilni 30 tūkstoši eiro, kamēr dārgākā modifikācija maksās nepilnus 40 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!