Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" kārtējo reizi atgriezusies pie domas ražošanā ieviest kompaktu rodsteru. Kā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" atklājis autoražotāja galvenais dizaineris Valters de Silva, kompānijas vadībā ir vairāki pārvaldnieki, kuri gatavi atbalstīt šo projektu.

"Neesmu vienīgais autoražotājā, kurš ir pārliecināts, ka modeļu klāsta papildināšana ar mazu rodsteru nebūs kļūmīgs solis VW markai," intervijā vācu izdevumam paziņojis de Silva. "Tas ir automobilis, kas mums ārkārtīgi patīk un par kuru mēs neesam aizmirsuši."

Atgādinām, ka VW kompakta rodstera koncepts "BlueSport" (attēlos) tika prezentēts 2009. gada Detroitas autoizstādē. Sākotnēji automobilis tika radīts ar mērķi to ieviest ražošanā. Savas versijas tam izstrādātu arī citas koncerna markas – "Audi" un "Porsche". Tomēr vēlāk koncerns atteicās no šī projekta, pieļaujot tā komerciālu neveiksmi.

"VW BlueSport" prototips aprīkots ar divlitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 180 zirgspēku jaudu un 350 ņūtonmetru griezes momentu. Motors sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu. Šāds rodsters no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 6,6 sekundēs un maksimāli sasniegt 226 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!